Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 149 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

19 квітня 2024
Eliot Ness 1903
Jim Mollison 1905
Garfield Morgan 1931
Dudley Moore 1935
Tim Curry 1946
Paloma Picasso 1949
Ruby Wax 1953
Trevor Francis 1954
Sue Barker 1956

Фото дня

7554 (9).jpg
Новини
Відбулася прем'єра автосимфонії PDF Друк e-mail
Понеділок, 12 вересня 2011, 21:58

Автомобіль - це не лише транспорт, а ще й музичний інструмент. Гармонію у звуках клаксонів та дверцят зміг почути німецький композитор Маріус Йохану Еліа. Симфонію для 80-ти авто, симфонічного оркестру та перкусійного ансамблю він представив нещодавно у місті Манхайм. У концерті взяли участь різні машини - від антикварних до суперкарів. Слухачі з захопленням вітали музичну новинку. А сам автор симфонії вірить у великі перспективи для свого творіння. Його "оркестр" уже отримує запрошення на закордонні виступи, кількість яких, на переконання автора, лише зростатиме.

 
Наші повернулися з Німеччини (оновлено) PDF Друк e-mail
П'ятниця, 09 вересня 2011, 19:03

Українські артисти, які в Берліні втрапили в халепу через банкрутство фірми-організатора, повернулися до України. Про це УНІАН повідомив речник МЗС України Олександр Дікусаров. "Станом на 13:00 за київським часом всі чотири автобуси з українським творчим колективом прибули до Львова. Від самого українсько-польського кордону їх супроводжував автомобіль ДАІ, - сказав він. - За сприяння представництва МЗС України у Львові четверо харків`ян об 11:45 відбули додому, ще троє поїдуть пізніше. Решта членів групи є мешканцями Львова".

Детальніше...
 
Українські музиканти застрягли в Німеччині PDF Друк e-mail
Четвер, 08 вересня 2011, 15:46

Понад 150 українських музикантів, переважно з Харківського академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка та Галицького академічного камерного хору зі Львова, які перебувають у Німеччині з гастролями, опинилися у скрутній ситуації. Німецька фірма, що є організатором концертів трупи у Берліні, виявилася банкрутом і відмовляється заплатити музикантам за виступи та сплатити повернення їх на батьківщину.

Детальніше...
 
З телефонних балачок складуть оперу PDF Друк e-mail
Вівторок, 06 вересня 2011, 11:45

Німецький діяч культури Karl Heinz Jeron планує створити оперу, складену з мимоволі підслуханих розмов по телефонах. Він роками злився на гучні і безглузді телефонні розмови своїх сусідів під час поїздок в поїздах, і в якийсь момент почав їх записувати. З часом таких розмов накопичилося достатньо для лібрето. Для втілення своєї ідеї Karl планує знайти композитора, який зможе створити музичний супровід для текстових колажів і шумового фону.

 
Клавесинні концерти Баха виконають на старовинних інструментах PDF Друк e-mail
Понеділок, 05 вересня 2011, 00:00

7 вересня київська публіка матиме рідкісний шанс почути перлини бароко на старовинних інструментах. Концерт став результатом співпраці українських та російських музикантів, які популяризовують твори старовинної музики в історичному виконавстві. У мистецькому проекті братимуть участь професор кафедри старовинної музики Національної музичної академії України Світлана Шабалтіна та дипломант міжнародних конкурсів, пошукувач кафедри старовинної музики НМАУ Наталія Сікорська, які представлятимуть українську клавесинну школу. Російську репрезентуватимуть виконавці – викладачі Московської консерваторії імені Чайковського, лауреати міжнародних конкурсів – доцент факультету Історичного виконавства Олексій Шевченко і Максим Ємельяничев.

Детальніше...
 
Триває Musikfest PDF Друк e-mail
Субота, 03 вересня 2011, 00:00

З 2 по 19 вересня в Берліні проходить фестиваль Musikfest, на якому звучатиме симфонічна і камерна музика. Щороку видатні оркестри, ансамблі та солісти збираються, щоб виступити в Берлінській філармонії. Мета фестивалю - відкрити новий погляд на події та художні інновації в міжнародному світі класичної музики. Також Musikfest звертає увагу на інновації у виконанні та вивчає взаємозв'язок між сучасною і старовинною музикою.

 
Зірвано концерт Ізраїльського філармонічного оркестру PDF Друк e-mail
П'ятниця, 02 вересня 2011, 19:15

Пропалестинські активісти кілька разів переривали концерт Ізраїльського філармонічного оркестру, який проходив 1 вересня у лондонському Альберт-Холі. На концерт заявилися члени організації "Кампанія солідарності з Палестиною" і під час виступу вигукували антиізраїльські гасла. Перший раз демонстранти заявили про себе, коли оркестр під управлінням диригента Зубіна Мети почав грати концерт для скрипки композитора Макса Бруха. Радіостанція BBC 3 була змушена перервати трансляцію концерту через годину після початку виступу, поки 30 активістів не вивели із залу.

Детальніше...
 
Кирило Карабиць залишається з BSO PDF Друк e-mail
Четвер, 01 вересня 2011, 19:41

karabitsКерівництво британського оркестру Bournemouth Symphony Orchestra (BSO) оголосило про те, що його провідний диригент Кирило Карабиць продовжив контракт з колективом до сезону 2015/16. Тому вже в майбутньому сезоні публіка почує продовження всього циклу симфоній Бетховена, твори британських композиторів «Les Illuminations» Бріттена і Першу симфонію Уолтона. Крім того, відбудеться британська прем'єра Concerto No 2 для оркестру, автором якого є батько Кирила – композитор Іван Карабиць (1945-2002).

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 4 з 10