Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 188 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Bach - Concerto for two Harpsichords and Strings in C minor, BWV 1062-
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
Liszt - Annees De Pelerinage, Premiere Annee, "Suisse" - Orage
Слухачів: 12
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

28 березня 2024
King George I 1660
Maxim Gorky 1868
Paul Whiteman 1891
Dame Flora Robson 1902
Tony Bartley 1919
Sir Dirk Bogarde 1921
Michael Parkinson 1935
Neil Kinnock 1942
Sir Robert Eyre 1943
Richard Stilgoe 1943
Matthew Corbett 1948
Nasser Hussain 1968

Фото дня

gordiy.jpg
Новини
Балерині пробачили еротику PDF Друк e-mail
П'ятниця, 15 жовтня 2010, 18:08

Віденська опера дозволила повернутися в трупу 27-річній  балерині з Росії  Каріні Саркісовій, яку звільнили через участь в еротичній фотосесії для австрійського журналу. Представники Віденської опери повідомили, що Саркісова повернеться на сцену, оскільки вона перепросила за свій вчинок, повідомляє Big)mir.  Нагадаємо, Каріну звільнили 23 серпня оскільки вона, незважаючи на протест дирекції, знялася оголеною для австрійського чоловічого журналу Wiener. До цього вона знімалася для Penthouse, також без дозволу театру. Після звільнення балерина сказала, що стала жертвою дискримінації. Каріна Саркісова народилася в Москві в 1983 році і навчалася в хореографічному училищі при Большому театрі. У Віденській опері вона почала виступати з 2000 року, а в 2009 році стала солісткою трупи.

 
У Львові пройде фестиваль органної музики PDF Друк e-mail
Четвер, 14 жовтня 2010, 12:56

17-31 жовтня у Львівському будинку органної та камерної музики пройде Міжнародний фестиваль органної музики «Діапазон».
В ньому візьмуть участь виконавці світового рівня – органісти Лука Скандалі (Італіїя), Надія Величко, Валерій Коростельов, Салтанат Абільханова (Казахстан), Фелікс Пахлатко (Швейцарія). Організатори фестивалю намагаються запрошувати для участі як органістів із світовою славою, так і молодих, маловідомих виконавців. Художнім керівником фестивалю «Діапазон» є Ірена Цайтц - львівський органіст і педагог.

 
Не стало Джоанни Сазерленд PDF Друк e-mail
Понеділок, 11 жовтня 2010, 21:23

У Швейцарії на 84-му році життя померла оперна діва Джоан Сазерленд. Свого часу Паваротті назвав її голосом століття; Монсеррат Кабальє називала "райським" голос співачки. Публіка венеційського оперного театру Ла Феніче називали Сазерленд не інакше як "Дивовижна", повідомляє Кореспондент. Сазерленд народилася у Сіднеї в 1926 році, у 1950-х перебралася до Лондона, де незабаром стала виконувати провідні вокальні партії. За оперну кар’єру вона співала на сценах паризького Гранд-опера, міланського Ла Скала і нью-йоркського Метрополітен-опера. Сазерленд виступала як меццо-сопрано, потім як драматичне сопрано і, нарешті, як колоратурне сопрано. Серед найбільш помітних постановок, в яких брала участь співачка - опери Альцина, Дон Жуан, Лючія де Ламмермур, Норма.

 
Знайдено концерт Вівальді PDF Друк e-mail
Четвер, 07 жовтня 2010, 23:31

У Національному архіві шотландського міста Едінбург знайшли концерт для флейти  композитора Антоніо Вівальді. Артефакт є копією оригінального твору 300-річної давнини і включає частини одного з чотирьох великих концертів – Il Gran Mogol. Три інших концерти – La Francia, La Spagna та L'Inghilterro – досі вважаються загубленими. Дану копію було видано у 18 столітті, це єдиний на сьогодні документ, що імітує руку композитора.

 
Ювілей Леннона святкуватиме й Україна PDF Друк e-mail
Середа, 06 жовтня 2010, 20:25

70-річчя Джона Леннона - засновника та
лідера «Бітлз», композитора, художника, письменника, антивоєнного активіста - відсвяткують у Львові, єдиному місті України, де є вулиця Леннона. Видатні музиканти міста й України виконуватимуть його пісні. В рамках всесвітнього вшанування відповідна акція готується і в столиці. 9 жовтня Велика концертна акція Come Together відбудеться на території Національного комплексу Експоцентр України (м. Київ, пр. Глушкова, 1) на вуличному сценічному майданчику. А ввечері, о 20:00 кінокартину під назвою Стати Джоном Ленноном покажуть у столичному кінотеатрі "Кінопанорама". Водночас всеукраїнська радіомережа РОКС планує провести 9-го та 10 жовтня "Вікенд Джона Леннона". Кожні півгодини виходитиме коротка тематична програма про ту чи іншу найвизначнішу віху чи найвидатніший шедевр з творчості Великого Бітла.

 
В Донецьку проходить фестиваль балету PDF Друк e-mail
Неділя, 03 жовтня 2010, 13:16

1 жовтня в Донецьку, в академічному театрі ім.А.Солов‘яненка відкрився XVII Міжнародний фестиваль «Зірки світового балету». Фестиваль триватиме по 10 жовтня і збере видатних артистів світового балету з Росії, Казахстана, Німеччини, Франції, Японії, Куби, Чехії та Угорщини.
Фестиваль відкрився ювілейним концертом, присвяченим 70-річчю народного артиста Росії Володимира Васильєва. У цьому концерті взяли участь відомі російські артисти М.Рижкіна, Г.Янін, Я.Годовський, Д.Хохлова і В.Лантратов. Серед запрошених гостей фестивалю – жінка Президента Л.Янукович, а також бізнесмен Р.Ахметов, керівники області і міст регіону.

 
Скандал в Одеській опері триває PDF Друк e-mail
Четвер, 30 вересня 2010, 11:44

Прем’єр-міністр Микола Азаров, перебуваючи
з візитом в Одесі, відвідав Одеський оперний театр. Там «трупа» з третини складу театру переконувала його, що Сергій Проскурня навіть через суд не має поновитися на посаді генерального директора. Артисти переконували прем’єра, що знаний в Україні театральний діяч та режисер не відповідає рівню одеської опери.

Детальніше...
 
Триває фестиваль ГАЙДАМАКА.ua PDF Друк e-mail
Четвер, 23 вересня 2010, 20:56

24-26 вересня в м. Ірпінь Київської області проходить фестиваль повстанської пісні ГАЙДАМАКА.ua. Та на ньому звучатимуть не лише пісні. Просто неба, в міському Парку Перемоги, в оточенні гостьових наметів розташуються три сцени: «Велика», «Мала сцена №1 (дискусійна)» та «Мала сцена №2 (мистецька)».
В залежності від ваших смаків, інтересів та переконань

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 10 з 10