Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 170 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Franz Schubert - Symphony #5 In B Flat, D 485 - 3. Menuet & Trio
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
RadioClassic - Point
Слухачів: 18
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

29 березня 2024
Sir William Walton 1902
Philip Ahn 1905
Ruby Murrey 1935
Sir John Vane 1927
Sheila Kitzinger 1929
Lord (Norman) Tebbit 1931
James Moody 1925
Eric Idle 1943
John Major CH, MP 1943
John Suchet 1944
Elle Mac Pherson 1965
Jonathan Davey! 1965

Фото дня

fd.jpg
Новини
Знайдено раніше невідомий твір Брамса PDF Друк e-mail
Понеділок, 16 січня 2012, 16:35

Невідомий твір Брамса знайшли в США. Етюд із назвою Albumblatt ("Листок з альбому") виявив історик музики і диригент Крістофер Хогвуд у книзі диригента з німецького міста Геттінген. Як стало відомо, Брамс написав цей етюд в 1853-му, коли йому було 20 років. Практично 160 років про існування твору ніхто не знав, проте мелодія з Albumblatt також звучить у тріо Брамса для фортепіано, скрипки та валторни, написаному в 1865 році. Вперше двохвилинний твір композитора буде виконано 21 січня на радіостанції BBC. Зіграє етюд піаніст Андрас Шифф.

 
Музика Моцарта здатна підвищувати інтелект PDF Друк e-mail
Середа, 11 січня 2012, 23:03

Музичні твори композитора здатні зцілювати людей від величезної кількості різноманітних захворювань і підвищувати розумові здібності тих, хто її слухає. Причому вона впливає як на шанувальників Моцарта, так і на тих, кому його твори не подобаються. Такими є результати незалежних досліджень медиків та психологів усього світу. Експериментально доведено, що після 10-хвилинного  прослуховування Моцарта  IQ піддослідного підвищується в середньому на 8-10 одиниць.

Детальніше...
 
У Донецьку готують "Летючого голландця" PDF Друк e-mail
Понеділок, 09 січня 2012, 22:57

Німецький піаніст і диригент Мальте Кроідл перебуває у Донецьку, де в якості помічника диригента готує оперу "Летючий голландець". Її прем'єра відбудеться 8 грудня 2012 р. в Донецькому театрі опери та балету імені Солов'яненка. «Постановка є двічі примітною: "Летючий голландець" - перший твір німецького композитора Ріхарда Ваґнера, який виконувався в Донецьку. Це перша в Україні постановка "Летючого голландця" мовою оригіналу», - розповіли в Генеральному консульстві Німеччини в Донецьку. Там зазначили, що минулого літа генконсульство передало оркестру Донецького оперного театру оригінальну партитуру «Летючого голландця».

 
Науковці знову проти авторитетів PDF Друк e-mail
П'ятниця, 06 січня 2012, 23:12

Дослідження французьких та американських науковців ставить під сумнів унікальність звучання інструментів італійського майстра Антоніо Страдіварі. В рамках конкурсу скрипалів в Індіанаполісі вони вирішили порівняти різні скрипки під час анонімного тесту. Було обрано три нові скрипки та три інструмента роботи старих майстрів: дві - Страдіварі, одна - роботи Ґварнері. Музиканти, граючи на кожній зі скрипок, мали оцінити їх за тембром звуку, за звучанням, за комфортом гри та іншими показниками.

Детальніше...
 
У залі Чайковського відбувся Віденський бал PDF Друк e-mail
Середа, 04 січня 2012, 21:26

На Четвертому міжнародному фестивалі «Європейське Різдво» (м. Москва) відбувся новорічний Віденський бал. Така подія у Москві - це перша несподіванка. Друга - це оркестр балу, одна назва якого вже вимагає розгадок - Віденський камерний оркестр Морфін. У цьому інтернаціональному колективі грають представники 15 країн. Заснував його Томас Вабніц - польський музикант, який живе у Відні.

Детальніше...
 
У Харкові представлять оперу-шлягер PDF Друк e-mail
Середа, 28 грудня 2011, 19:39

29 грудня Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. Лисенка представляє яскраву прем'єру сезону - концерт-виставу «ОПЕРА-ШЛЯГЕР». Оригінальна форма дійства дозволила створити нове захоплююче полотно з найкращих уривків оперної та балетної класики з органічно вплетеними номерами популярних мюзиклів і романтичними мелодіями ХХ ст.

Детальніше...
 
Геніальний, бо глухий PDF Друк e-mail
Вівторок, 27 грудня 2011, 19:32

За версією нідерландських науковців, глухота Бетховена справила на його твори значно більший вплив, ніж вважалося раніше. У першу чергу досліджувалися твори Бетховена для струнних, які троє вчених з Інституту обміну речовин розділили на чотири періоди, починаючи з ранніх композицій 1798 - 1800 років і аж до пізніх, складених між 1824 і 1826 роками.

Детальніше...
 
Названо найвеличніший запис усіх часів PDF Друк e-mail
Понеділок, 26 грудня 2011, 19:10

Запис циклу "Кільце" Ріхарда Ваґнера під управлінням sir Georg Solti визнано найвеличнішим звукозаписом усіх часів за результатами фінального голосування провідних британських музичних критиків, ініційованого BBC Music Magazine. Маестро Солті, чиє століття відзначатиметься наступного року, диригував першим студійним записом повного циклу творів цього масштабного музичного шедевру Ваґнера з Віденським філармонічним оркестром.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 2 з 10