Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 167 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Schubert - String Quartet No.14 In D Minor, D.810 - andante con moto
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
Rachmaninov - Piano Concerto #1 F Sharp Minor, Op.1-1. Vivace
Слухачів: 13
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

28 березня 2024
King George I 1660
Maxim Gorky 1868
Paul Whiteman 1891
Dame Flora Robson 1902
Tony Bartley 1919
Sir Dirk Bogarde 1921
Michael Parkinson 1935
Neil Kinnock 1942
Sir Robert Eyre 1943
Richard Stilgoe 1943
Matthew Corbett 1948
Nasser Hussain 1968

Фото дня

sutherland.jpg
Новини
Євреї таки зіграли Ваґнера PDF Друк e-mail
Четвер, 28 липня 2011, 21:54

Незважаючи на всі перестороги, оркестр з Ізраїлю вперше за останні півстоліття наважився виконати музику Ріхарда Ваґнера. Композитор був улюбленцем Гітлера, тому з часів ІІ Світової єврейські музиканти жодного разу не виконували його твори. В Ізраїлі та в Німеччині навіть пропонували ухвалити закон, який би заборонив грати Ваґнера. Адже його твори лунали у концтаборах, саме під них убивали людей.
Але концерт відбувся. Навіть попри те, що багато хто з глядачів полишив зал. Музиканти кажуть: через стільки років прийшов час пробачити і композитора, і його твори.

Детальніше...
 
Посварилися нащадки Лістів-Ваґнерів PDF Друк e-mail
Понеділок, 25 липня 2011, 18:12

Керівник Веймарського фестивалю мистецтв, праправнучка Франца Ліста Nike Wagner звинуватила керівництво Фестивалю в Байроті і своїх двоюрідних сестер Katharina Wagner і Eva Wagner-Pasquier в тому, що вони проігнорували 200-річчя від дня народження Франца Ліста. В інтерв'ю журналу «Шпіґель» Nike Wagner назвала ігнорування його творів «незрозумілим, ганебним і скандальним». Концерт до дня народження Ліста, що був запланований нею на жовтень, був відхилений Фестивалем Ваґнера. Родичка Ліста навіть поскаржилася, що її пращур «ніколи не мав авторитету у Ваґнерів».

Детальніше...
 
Визначено лауреата премії Belcanto PDF Друк e-mail
Неділя, 24 липня 2011, 18:36

Хорватська співачка Diana Haller стала лауреатом міжнародної премії Belcanto за 2011 рік. Ця премія заснована Фестивалем Россіні, проведеному в німецькому місті Бад Вільдбад. 24-річна сопрано змогла переконати членів журі виконанням травесті-ролі Альберто в рідкісній постановці «Il noce di Benevento» Джузеппе Балдучі. Премія Бельканто не вимірюється грошима, але дає її власникові можливість вибрати собі роль на наступному Фестивалі Россіні.

Детальніше...
 
Большой незабаром відкриють PDF Друк e-mail
Четвер, 21 липня 2011, 13:56

Перший гала-концерт в оновленому Большому театрі відбудеться 28 жовтня 2011 року. Як розповів художній керівник балету Сергій Філін, перші репетиції в театрі розпочнуться вже у вересні. Головний репетиційний зал, в якому вони будуть проходити, найбільший у світі - 22х22 метри. Його назвуть на честь балерини Галини Уланової. Крім головного, у розпорядженні артистів буде ще два репетиційних зали.

Детальніше...
 
У Києві буде вуличний рояль PDF Друк e-mail
Вівторок, 19 липня 2011, 22:05

Відомий "вуличний" скульптор Костянтин Скритуцький (автор "Їжачка в тумані", кота з одноразових виделок та багатьох фігур на Пейзажній алеї) планує встановити до Дня Незалежності нову композицію на вулиці Богдана Хмельницького, 37/2. Рояль матиме натуральну величину, матеріал - мозаїка. Для надання композиції святкового вигляду автори вирішили помістити під кришкою клумбу з червоними квітами. Щоліта вона буде оновлюватися, а взимку кришку рояля планують закривати. Але головна родзинка тому, що скульптура буде інтерактивною!

Детальніше...
 
Український балет переміг PDF Друк e-mail
Понеділок, 18 липня 2011, 17:22

Артисти балету Національної опери України перемогли на IV Міжнародному конкурсі у Кореї. Катерина Ханюкова отримала Першу премію, а Андрій Писарєв - Спеціальний приз журі. З Південної Кореї К. Ханюкова вирушає з благодійними гастролями до Японії - разом з іншими артистами балету Національної опери України вона буде виступати в підтримку народу країни, яка пережила природні та техногенні катастрофи.

Детальніше...
 
Китайська опера розсипається PDF Друк e-mail
Неділя, 17 липня 2011, 16:12

Оперний театр в китайському місті Гуанчжоу розсипається одразу після свого відкриття. Прорахунки в конструкції будівлі вже проявляються в появі тріщин у стінах та випаданні віконних коробок, протіканні даху під час дощів. Будівлю оперного театру було зведено за проектом іракського архітектора Захі Хадід, у травні 2010 року театр відбулася перша вистава. Будівництво обійшлося в 200 мільйонів американських доларів.

 
Головна балетна сцена Данії виявилася наркопритоном PDF Друк e-mail
Субота, 16 липня 2011, 16:11

До ЗМІ потрапила закрита доповідь, з якої випливає, що багато танцюристів Den Kongelige Ballet на чолі з балетмейстером (Nikolaj Hübbe) вже кілька років вживають кокаїн. Підлеглі Хюббе регулярно скаржилися начальству на наркоманію, напружену обстановку в театрі і неадекватну поведінку балетмейстера. Понад 20 учасників трупи розглядають можливість залишити Королівський балет. Крім того, вони не рекомендують іноземним колегам співпрацювати з театром до тих пір, поки конфлікт не вирішиться.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 5 з 10