Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 154 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

18 травня 2024
Czar Nicolas II 1868
Frank Capra 1897
Fred Perry 1909
Dame Margot Fonteyn 1919
Pope John Paul II 1920
Nobby Stiles 1942
Robert Kilroy-Silk 1942
Rick Wakeman 1949
George Strait 1952
Toyah Wilcox 1958
Dennis Bergkamp 1969
John Higgins 1975

Фото дня

594.jpg
Новини
Українців чекає міжнародний конкурс PDF Друк e-mail
Понеділок, 22 серпня 2011, 20:55

Молоді українські оперні виконавці вирушають до м.Чебоксари (Чувашія, РФ) на Міжнародний конкурс імені Максима Михайлова, що відкривається в суботу. Наші вокалісти змагатимуться з 80-ма колегами із РФ, Білорусі, Молдови, Китаю та Монголії. Виконавців оцінюватимуть фахівці С-Петербурзької державної консерваторії, Хебейського педагогічного університету, Пекінської державної консерваторії та державного театру опери та балету Чувашії.

Детальніше...
 
Обрано найкращого серед молодих диригентів PDF Друк e-mail
Неділя, 21 серпня 2011, 22:00

33-річний латиський диригент Ainars Rubikis став володарем премії Young Conductors Award, що вручається Зальцбурзьким фестивалем. Премія конкурсу, що проводиться під патронатом П'єра Булеза, становить 15000 євро. В офіційній заяві сказано, що уродженець Риги зміг переконати членів журі у чудовому рівні своєї інтерпретаційної техніки під час виконання Трагічної увертюри Брамса. Rubikis є другим лауреатом після David Afkham, який підкорив журі минулого року.

Детальніше...
 
Сезон в Чікаго розпочнеться страйком PDF Друк e-mail
Субота, 20 серпня 2011, 18:21

Американська гільдія музикантів (AGMA) погрожує керівництву чіказької Lyric Opera почати новий театральний сезон зі страйку. У цьому разі буде скасовано безкоштовний концерт у міському парку, а також прем'єра сезону на початку жовтня. Причиною став намір керівництва Lyric Opera скоротити робочий час і знизити платню музикантам. Два роки тому обидві сторони вже перебували у схожій ситуації, але тоді було знайдено компроміс.
Гільдію AGMA було засновано 1936 року. Сьогодні вона представляє інтереси майже 8000 артистів і технічних працівників опери і балету.

 
Баренбойму сподобалося митротворити PDF Друк e-mail
П'ятниця, 19 серпня 2011, 20:40

Після того, як на кордоні між двома Кореями виступив його інтернаціональний West-Eastern Divan Orchestra, диригент Даніель Баренбойм заявив про свої плани провести турне Близьким Сходом. Він висловив намір виступити в Ізраїлі, в Секторі Ґаза і на площі Тахрір у Каїрі, яка після нещодавніх заворушень стала площею надії.
Концерт на кордоні між Північною і Південною Кореєю, на якому виконувалася Дев'ята симфонія Бетховена, відвідало 8000 осіб.

 
Сьогодні день народження Бели Руденко PDF Друк e-mail
Четвер, 18 серпня 2011, 18:23

Бела Андріївна народилася 1933 року на Луганщині. 1955-го дебютувала в Одеському оперному театрі. Наступного року закінчує Одеську консерваторію з класу співу (в О. М. Благовидової), після чого стає солісткою Київської опери (колоратурне сопрано). Її талант було відзначено на фестивалях і конкурсах у Москві й Тулузі. У 1959 отримує звання Заслуженої артистки України, а ще за рік – Народної артистки СРСР. З 1973 до 1988 року Бела Андріївна – солістка Большого театру Росії. Але в її програмі крім творів світових композиторів обов’язково були присутні українські народні пісні.

 
На День Незалежності у Львові лунатиме класика PDF Друк e-mail
Середа, 17 серпня 2011, 19:55

24 серпня у Палаці Потоцьких Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії представить програму «Гала Україна», під час якої глядачі почують найкраще з симфонічної музики ХІХ-ХХ ст. Загалом, участь у концерті візьмуть близько 80 учасників оркестру, а також солісти Наталія Ковальова (сопрано, Німеччина) та Олександр Божик (скрипка, Україна). «Цей концерт стане однією з головних подій 24 серпня у Львові», заявив начальник управління культури львівської міськради Андрій Вороновський.

 
Квартет "Tenors BEL'CANTO" їде до Криму PDF Друк e-mail
Понеділок, 15 серпня 2011, 19:41

Виступ відомих у Європі тенорів відбудеться 19 серпня в Євпаторії. Концерт просто неба пройде в рамках міського проекту "Шедеври світового мистецтва". Виступлять лауреати міжнародних конкурсів і фестивалів Роман Трохимук, Василь Понайда, Роман Антонюк, Тарас Глова. Квартет представить поціновувачам класики уривки з найвідоміших оперних творів: арії Каварадоссі з опери "Тоска" Дж. Пуччіні і принца Калафа з "Турандот", каватина Фігаро з опери "Весілля Фігаро" Моцарта. Також буде виконано "Бесаме мучо" Консуело Веласкес, "Myway" Френка Сінатри і інші знамениті твори. Грандіозним концертом в курортному місті квартет завершить євпаторійські літні "Сезони високого мистецтва-2011".

 
Віденський оркестр вшанували PDF Друк e-mail
П'ятниця, 12 серпня 2011, 12:31

Голову правління Віденського філармонічного оркестру, професора Clemens Hellsberg нагороджено почесним знаком австрійської федеральної землі Зальцбург. Шість інших учасників віденського оркестру, які вже 25 років беруть участь у Зальцбурзькому фестивалі, також отримали почесні нагороди. «Віденський філармонічний оркестр і Зальцбурзький фестиваль були і будуть нерозривно зв'язаними один з одним. Всесвітньо відомий музичний ансамбль є художнім центром, розпізнавальним знаком якості Зальцбурзького фестивалю», - підкреслила глава земельного уряду Gabriele Burgstaller на церемонії вручення нагород у Великому концертному залі фестивалю в Зальцбурзі.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

Сторінка 13 з 35