Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 152 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

18 травня 2024
Czar Nicolas II 1868
Frank Capra 1897
Fred Perry 1909
Dame Margot Fonteyn 1919
Pope John Paul II 1920
Nobby Stiles 1942
Robert Kilroy-Silk 1942
Rick Wakeman 1949
George Strait 1952
Toyah Wilcox 1958
Dennis Bergkamp 1969
John Higgins 1975

Фото дня

7554 (11).jpg
Новини
Клавесинні концерти Баха виконають на старовинних інструментах PDF Друк e-mail
Понеділок, 05 вересня 2011, 00:00

7 вересня київська публіка матиме рідкісний шанс почути перлини бароко на старовинних інструментах. Концерт став результатом співпраці українських та російських музикантів, які популяризовують твори старовинної музики в історичному виконавстві. У мистецькому проекті братимуть участь професор кафедри старовинної музики Національної музичної академії України Світлана Шабалтіна та дипломант міжнародних конкурсів, пошукувач кафедри старовинної музики НМАУ Наталія Сікорська, які представлятимуть українську клавесинну школу. Російську репрезентуватимуть виконавці – викладачі Московської консерваторії імені Чайковського, лауреати міжнародних конкурсів – доцент факультету Історичного виконавства Олексій Шевченко і Максим Ємельяничев.

Детальніше...
 
Триває Musikfest PDF Друк e-mail
Субота, 03 вересня 2011, 00:00

З 2 по 19 вересня в Берліні проходить фестиваль Musikfest, на якому звучатиме симфонічна і камерна музика. Щороку видатні оркестри, ансамблі та солісти збираються, щоб виступити в Берлінській філармонії. Мета фестивалю - відкрити новий погляд на події та художні інновації в міжнародному світі класичної музики. Також Musikfest звертає увагу на інновації у виконанні та вивчає взаємозв'язок між сучасною і старовинною музикою.

 
Зірвано концерт Ізраїльського філармонічного оркестру PDF Друк e-mail
П'ятниця, 02 вересня 2011, 19:15

Пропалестинські активісти кілька разів переривали концерт Ізраїльського філармонічного оркестру, який проходив 1 вересня у лондонському Альберт-Холі. На концерт заявилися члени організації "Кампанія солідарності з Палестиною" і під час виступу вигукували антиізраїльські гасла. Перший раз демонстранти заявили про себе, коли оркестр під управлінням диригента Зубіна Мети почав грати концерт для скрипки композитора Макса Бруха. Радіостанція BBC 3 була змушена перервати трансляцію концерту через годину після початку виступу, поки 30 активістів не вивели із залу.

Детальніше...
 
Кирило Карабиць залишається з BSO PDF Друк e-mail
Четвер, 01 вересня 2011, 19:41

karabitsКерівництво британського оркестру Bournemouth Symphony Orchestra (BSO) оголосило про те, що його провідний диригент Кирило Карабиць продовжив контракт з колективом до сезону 2015/16. Тому вже в майбутньому сезоні публіка почує продовження всього циклу симфоній Бетховена, твори британських композиторів «Les Illuminations» Бріттена і Першу симфонію Уолтона. Крім того, відбудеться британська прем'єра Concerto No 2 для оркестру, автором якого є батько Кирила – композитор Іван Карабиць (1945-2002).

Детальніше...
 
Нове музичне видання вийде в Запоріжжі PDF Друк e-mail
Понеділок, 29 серпня 2011, 19:19

У Запоріжжі готують до видання диск класичної музики «Симфонія козацького краю» у виконанні Запорізького симфонічного академічного оркестру. Збірка продовжить серію «Музична скарбниця Запорізького краю», початок якій було покладено 1997 року альбомом «Симфонія Хортиці». До нового ж диску увійдуть твори світової класики: симфонічна балада «Воєвода» Чайковського, «Танок скоморохів» з казки Островського «Снігуронька», ряд інших музичних творів. На думку авторів збірки, ці мелодії передають український музичний колорит.

 
Баренбойм отримав премію за толерантність PDF Друк e-mail
Субота, 27 серпня 2011, 00:00

Європейська Академія науки і мистецтв (Зальцбург) нагородила Премією за толерантність диригента інтернаціонального оркестру West-Eastern Divan Orchester Даніеля Баренбойма. Крім роботи у колективі арабських та єврейських музикантів було відзначено і участь диригента у політичному житті планети. Нагороду вручили після концерту оркестру, який виконав у рамках виступу на Зальцбурзькому фестивалі твори Бетховена і Малера. Текст до австрійської Премії за толерантність було озвучено на латині.

Детальніше...
 
Rees втратила майно під час заворушень PDF Друк e-mail
П'ятниця, 26 серпня 2011, 02:40

Під час заворушень у Лондоні серйозно постраждало майно відомої флейтистки Carla Rees. Тоді бунтівники підпалили ряд будинків в районі Croydon. Будинок, в якому жила Rees, згорів разом із безцінною колекцією музичних інструментів. Вона складалася, як мінімум, з десяти флейт, дві з них ручної роботи, що існували в єдиному екземплярі. Крім того, в результаті пожежі Rees позбулася музичної бібліотеки з 600 невиданими музичними творами. Найбільше вона жалкує про втрату позначок композиторів на партитурах творів, які були написані особисто для неї і для її ансамблю Rarescale. Флейтистка каже, що щаслива, що взагалі залишилася в живих, тому що через страх перед заворушеннями покинула квартиру всього за годину до пожежі.

Детальніше...
 
James Levine повертається PDF Друк e-mail
Четвер, 25 серпня 2011, 00:00

Американський диригент James Levine у вересні вже зможе продовжити роботу з оркестром оперного театру Метрополітен в Нью-Йорку і вести репетиції. Обидві операції на хребті, які маестро переніс в цьому році, пройшли успішно, він швидко одужує, і вже позбувся болю в спині. У жовтні він планує диригувати постановкою «Дон Джованні».

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

Сторінка 12 з 35