Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 157 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

05 травня 2024
Karl Marx 1818
Tyrone Power 1913
Ian McCullough 1959
Sir Gordon Richards 1904
Tammy Wynette 1942
Bill Ward 1948
Mary Astor 1906
Michael Palin 1943
Sean Mcluskey 1961

Фото дня

098.jpg
Новини
До Німеччини поїхало 10000 фунтів стерлінгів PDF Друк e-mail
П'ятниця, 16 вересня 2011, 11:49

У Великій Британії завершився Міжнародний пісенний конкурс. Переможцем став 29-річний баритон з Німеччини Dominik Köninger, якому акомпанував Volker Krafft. Переможець отримав премію у розмірі 10 000 фунтів стерлінгів. Друге місце посів британський тенор Stuart Jackson, третьою стала угорська співачка, меццо-сопрано Dorottya Lang. Премія імені Jean Meikle, що вручається дуетам, дісталася британській парі Jonathan McGovern (баритон) і Timothy End (фортепіано), який разом з американським піаністом Jonathan Ware отримав також Pianist's Prize. Журі конкурсу цього року очолював директор концертного залу "Wigmore" John Gilhooly.

 
Львівська філармонія відкриває новий сезон PDF Друк e-mail
Четвер, 15 вересня 2011, 00:00

Концертом Академічного симфонічного оркестру під керівництвом Айдара Торибаєва Львівська філармонія сьогодні розпочинає сезон. Сцена концертного залу чекає також багато поважних гостей – Олега Крису, Романа Кофмана, Ігоря Блажкова, Вікторію Лук’янець та ін. Крім того, завітає чимало колективів – «Brahms Trio Prague», московський ансамбль «Концертіно», Київський квартет саксофоністів, капела «Трембіта», Національний камерний ансамбль «Солісти Києва» та багато інших.

Детальніше...
 
Микола Дядюра відсвяткує ювілей PDF Друк e-mail
Середа, 14 вересня 2011, 21:59

17 вересня в Колонному залі ім. Лисенка головний диригент симфонічного оркестру Національної філармонії відзначить 50-річний ювілей святковим концертом. У мистецькому вечорі також братиме участь донька ювіляра - лауреат міжнародних конкурсів піаністка Катерина Дядюра. У її виконанні прозвучить Концерт №20 Моцарта для фортепіано з оркестром. Також у програмі концерту - Увертюра до опери «Вільгельм Телль» Джоаккіно Россіні та Симфонію №1 Ґустава Малєра.
Микола Дядюра володіє найвищими державними званнями та відзнаками, серед яких - "Народний артист України" і "Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка".

 
Термін дії авторських прав подовжено до 70 років PDF Друк e-mail
Вівторок, 13 вересня 2011, 20:07

Рада Європейського Союзу ухвалила директиву про подовження терміну дії авторських права на музичні твори з 50 до 70 років. "Артисти все частіше свою творчу кар'єру розпочинають в молодому віці, і тому термін 50 років іноді не забезпечує захист авторських прав упродовж усього життя. Відтак багато митців зазнають фінансових збитків наприкінці свого життя", - йдеться у поясненні до документа.

 
Відбулася прем'єра автосимфонії PDF Друк e-mail
Понеділок, 12 вересня 2011, 21:58

Автомобіль - це не лише транспорт, а ще й музичний інструмент. Гармонію у звуках клаксонів та дверцят зміг почути німецький композитор Маріус Йохану Еліа. Симфонію для 80-ти авто, симфонічного оркестру та перкусійного ансамблю він представив нещодавно у місті Манхайм. У концерті взяли участь різні машини - від антикварних до суперкарів. Слухачі з захопленням вітали музичну новинку. А сам автор симфонії вірить у великі перспективи для свого творіння. Його "оркестр" уже отримує запрошення на закордонні виступи, кількість яких, на переконання автора, лише зростатиме.

 
Наші повернулися з Німеччини (оновлено) PDF Друк e-mail
П'ятниця, 09 вересня 2011, 19:03

Українські артисти, які в Берліні втрапили в халепу через банкрутство фірми-організатора, повернулися до України. Про це УНІАН повідомив речник МЗС України Олександр Дікусаров. "Станом на 13:00 за київським часом всі чотири автобуси з українським творчим колективом прибули до Львова. Від самого українсько-польського кордону їх супроводжував автомобіль ДАІ, - сказав він. - За сприяння представництва МЗС України у Львові четверо харків`ян об 11:45 відбули додому, ще троє поїдуть пізніше. Решта членів групи є мешканцями Львова".

Детальніше...
 
Українські музиканти застрягли в Німеччині PDF Друк e-mail
Четвер, 08 вересня 2011, 15:46

Понад 150 українських музикантів, переважно з Харківського академічного театру опери та балету ім. М.Лисенка та Галицького академічного камерного хору зі Львова, які перебувають у Німеччині з гастролями, опинилися у скрутній ситуації. Німецька фірма, що є організатором концертів трупи у Берліні, виявилася банкрутом і відмовляється заплатити музикантам за виступи та сплатити повернення їх на батьківщину.

Детальніше...
 
З телефонних балачок складуть оперу PDF Друк e-mail
Вівторок, 06 вересня 2011, 11:45

Німецький діяч культури Karl Heinz Jeron планує створити оперу, складену з мимоволі підслуханих розмов по телефонах. Він роками злився на гучні і безглузді телефонні розмови своїх сусідів під час поїздок в поїздах, і в якийсь момент почав їх записувати. З часом таких розмов накопичилося достатньо для лібрето. Для втілення своєї ідеї Karl планує знайти композитора, який зможе створити музичний супровід для текстових колажів і шумового фону.

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

Сторінка 11 з 35