Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 156 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

26 квітня 2024
Leonardo Da Vinci 1452
Frederick Law Olmstead 1822
Gertrude 'Ma' Rainey 1886
I.M Pei 1917
David Coleman 1926
Jack Douglas 1927
Duane Eddy 1938
Koo Stark 1956
Roger Taylor 1960

Фото дня

CA8VTRQQ.gif
Новини
Донецький фестиваль відкриється у Києві PDF Друк e-mail
Середа, 28 вересня 2011, 01:23

З 1 по 9 жовтня в Донецьку пройде XVIII Міжнародний фестиваль Зірки Світового Балету. Церемонія відкриття фестивалю вперше відбудеться в Києві. 30 вересня на сцену київської Національної Опери вийдуть найкращі танцівники світу з оригінальними композиціями, підготовленими спеціально для фестивалю. 1 жовтня програму цього ж гала-концерту побачать донецькі глядачі.

Детальніше...
 
Завершився берлінський фестиваль PDF Друк e-mail
Понеділок, 26 вересня 2011, 19:50

У Берліні завершився Музичний фестиваль 2011, який продемонстрував успішні показники. Основна увага в цьому році приділялася музиці Франца Ліста, Густава Малера, Луїджі Ноно та Вольфганга Ріма. Програма фестивалю складалася з 25-ти заходів, які відвідали 35000 осіб. Виступи проходили на сцені Філармонії, Берлінського концертного залу, в Гетсиманській церкві та в Radialsystem. Великий інтерес публіки викликала ретроспектива творів Вольфганга Ріма, який відвідав фестиваль у якості гостя.

Детальніше...
 
Музикантів покарали за політику PDF Друк e-mail
П'ятниця, 23 вересня 2011, 00:00

Після того, як 1 вересня у Лондоні було здійснено спробу зриву демонстрантами концерту Ізраїльського філармонічного оркестру, Лондонський філармонічний оркестр усунув з посад чотирьох музикантів. Неназвані віолончеліст і три скрипаля не братимуть участі у виступах оркестру до червня 2012 року. Стало відомо, що вони підписали громадський заклик скасувати зазначений концерт. Укладачі листа, опублікованого в газеті «The Independent» і їхні прихильники звинуватили Ізраїль в расовій сегрегації і прагненні будь-якими засобами обмежити розвиток палестинської культури. Керівник оркестру Timothy Walker і президент правління Martin Hohmann цим кроком дали зрозуміти, що публічні політичні висловлювання в контексті Лондонського філармонічного оркестру неприйнятні. Приватні ж волевиявлення музикантам ніхто не забороняє.

 
Фестиваль вшанує жертв 11 вересня PDF Друк e-mail
Четвер, 22 вересня 2011, 16:41

24 вересня в рамках Міжнародного фестивалю «Київ Музик Фест» прозвучить Концерт для віолончелі з симфонічним оркестром композиторки Фрагніз Алізаде (фото). Твір, що має назву «Mersiye» (Панахида) було написано за слідами подій 11 вересня 2001 року у США, які призвели до низки людських страждань. Мистецька подія відбудеться на сцені Національної філармонії України (Володимирський узвіз, 2) за участі Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України під орудою Народного артиста України Володимира Сіренка. Соліст Олександр Пірієв (віолончель).

Про інші події Фестивалю дізнавайтеся тут.

 
Відкривається сезон в Одеській опері PDF Друк e-mail
Вівторок, 20 вересня 2011, 11:44

Одеський національний академічний театр опери та балету відкриває новий сезон. «22 вересня ми покажемо «Севільський цирульник» - оперу, прем'єра якої відбулася 31 серпня 1821 року в Одеській опері. Так ми символічно відзначимо 190-річчя цієї події. А наступного дня, 23 вересня буде представлено ​​оновлену ​версію вистави «Бал-маскарад», яку погодився поставити і адаптувати до нашої сцені відомий італійський режисер Карло Антоніо де Лючіа», - розповів художній керівник Одеської опери Василь Навроцький.

Детальніше...
 
Останні приготування перед балом PDF Друк e-mail
Неділя, 18 вересня 2011, 17:55

В Києві готується грандіозне свято сучасної музичної культури - ХХІІ Міжнародний музичний фестиваль "КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2011". Він відкриється 24 вересня і триватиме по 2 жовтня. В найкращих концертних залах Києва виступлять провідні колективи та солісти України. Всі заходи фестивалю - безкоштовні. Докладну програму фестивалю дивіться за посиланням "Детальніше"

Детальніше...
 
Конкурс тенорів триває в Інтернеті PDF Друк e-mail
Субота, 17 вересня 2011, 19:28

Незвичайний конкурс тенорів Арія на честь Паваротті оголошено в Інтернеті за право виступу на концертах пам'яті великого співака. Претендент має надіслати на сайт yatalant.ru запис свого виконання класичної оперної арії будь-якою мовою у форматі концерту, репетиції або уроку. Імена переможців назве вдова маестро Ніколетта Мантовані, яка приїде на цю подію в Росію. Їй буде представлено 10 фіналістів: 5 за кількістю голосів в Інтернеті і 5 за вибором експертів. Голосування закінчиться опівдні 30 вересня.

Детальніше...
 
Нові публікації PDF Друк e-mail
П'ятниця, 16 вересня 2011, 21:36

Жоскен Де Пре. Найповніша стаття про композитора українською - тільки на RadioClassic! Читайте про найуспішнішого музичного діяча епохи Відродження
у новій статті розділу "Композитори".

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 10 з 35