Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 161 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

20 квітня 2024
Harold Lloyd 1893
Joan Miro 1893
Leslie Phillips 1924
Peter Snow 1938
George Takei 1939
Jessica Lange 1949
Louise Jameson 1951
Luther Vandross 1951
Nicholas Lyndhurst 1961

Фото дня

bellini.jpg
Новини
Вимушена заміна спіткала Метрополітен PDF Друк e-mail
Середа, 12 жовтня 2011, 20:13

Співак Mariusz Kwiecień пошкодив спину під час костюмованої репетиції нової прем'єрної постановки опери Моцарта «Дон Джованні» на сцені нью-йоркського оперного театру Метрополітен. Через цю прикрість він не зможе взяти участь у постановці, яка пройде в Метрополітені 13 жовтня. Його замінить Пітер Маттеї.

Детальніше...
 
Gramophone роздав нагороди - 2011 PDF Друк e-mail
Неділя, 09 жовтня 2011, 20:17

У Лондоні оголошено володарів нагород британського журналу Gramophone в області академічної музики за 2011 рік. Записом року визнано платівку з 12-м і 13-м квартетами Дворжака у виконанні колективу імені Павла Хааса (Paval Haas Quartet, Чехія), що вийшла на лейблі Supraphon. Мецо-сопрано Дженет Бейкер (Janet Baker, Велика Британія) отримала нагороду за внесок у музику, а диригент Джон Еліот Гардінер (John Eliot Gardiner, Велика Британія) отримав спеціальний приз за проект «Bach Cantata Pilgrimage», запис повного циклу кантат Йоганна Себастьяна Баха.

Детальніше...
 
Пішов з життя Володимир Савченко PDF Друк e-mail
Субота, 08 жовтня 2011, 18:24

6 жовтня у віці 65 років помер соліст Луганської філармонії, оперний співак, народний артист України Володимир Савченко. Велике місце в програмах соліста займали опуси українських композиторів. Володимир Савченко брав участь у багатьох фестивалях і авторських вечорах, часто виступав із симфонічним і духовим оркестрами, концертним ансамблем "Київська Русь", різними камерними колективами. Артист гастролював по Білорусі, Росії, Болгарії, Угорщині, Франції, Великій Британії. 1993 року артистові було присвоєно звання «Заслужений артист України», а вже в 1999 році - «Народний артист України». З 2004-2009 роки він працював художнім керівником Луганської обласної філармонії, багато років був членом Художньої ради філармонії.

 
Класика не лише лікує, а й охороняє PDF Друк e-mail
Четвер, 06 жовтня 2011, 18:53

Центральний універмаг міста Тувумба (Австралія) має перші результати використання класичної музики в якості охоронця правопорядку. Відтворення класики через динаміки на центральному вході вже віднадило малолітніх шахраїв. Керівництво універмагу заявляє, що цей крок підвищив естетичне сприйняття закладу і став фактором стримання антисоціальної поведінки. Цей позитивний досвід  керівництво перейняло від колег з різних куточків світу. Так, наприклад, чотири станції лондонського метрополітену рапортують про 33-відсоткове зниження випадків прояву насильства щодо співробітників після введення класики в якості звукового заповнення між оголошеннями по станції.

 
Домінґо підписав контракт із Sony PDF Друк e-mail
Вівторок, 04 жовтня 2011, 22:05

Концерн Sony Classical підписав новий ексклюзивний контракт зі співаком Пласідо Домінґо. Це його перша подібна угода з Sony за останні майже 40 років. У каталозі Sony Classical є чимало чудових записів Домінґо, і новий контракт обіцяє шанувальникам класичної музики значне оновлення репертуару.

Детальніше...
 
«Харківські асамблеї» стартували PDF Друк e-mail
Субота, 01 жовтня 2011, 14:32

В оперному театрі Харкова стартував міжнародний фестиваль класичної музики «Харківські асамблеї». Цього року він святкує 20-річчя. У 1991-му початком проекту був фестиваль "Моцарт і українська культура". То ж і в ювілейний рік його присвячено австрійському композитору - "Моцарт знову і назавжди". На відкритті Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» виконав увертюру до опери «Весілля Фігаро» (диригент - Тімоті Рейніш), арії з опер «Весілля Фігаро» і «Дон Жуан» (солісти - Джоан Роджерс і Даррен Джеффрі), а також 41-у симфонію Моцарта. «Харківські асамблеї» триватимуть до 16 жовтня.

 
Папі подарували Баха PDF Друк e-mail
П'ятниця, 30 вересня 2011, 12:16

Папа Бенедикт XVI під час свого візиту до Німеччини на запрошення глави євангелістської церкви (ЄЦН) відвідав Церкву св.Августіна в Ерфурті для спільного богослужіння. Після молитви за єдність християн і проповіді йому було подаровано цінне факсиміле - рукопис Меси сі-мінор Йоганна Себастьяна Баха. Цим символічним жестом в історичному монастирі в Ерфурті, де свого часу ченцем жив Мартін Лютер, ЄЦН перекинула місток до католицької церкви.

Детальніше...
 
Сьогодні представлять невідомий твір Бетховена PDF Друк e-mail
Четвер, 29 вересня 2011, 09:00

Втрачену 200 років тому частину струнного квартету Людвґа ван Бетховена буде сьогодні представлено ​​публіці. Музикознавець професор Баррі Купер з Манчестерського університету відновив твір великого композитора з його чернеток. Мова йде про частину квартету в соль мінор (18, № 2), який Бетховен створив у 1799 році. Роком пізніше композитор повністю переробив цю частину (як каже проф. Купер, з причини свого надлишкового перфекціонізму), а початкову версію вручив своєму покровителю, князю Францу Йозефу-Максиміліану фон Лобковіцу. З тих пір цю партитуру ніхто не бачив.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 9 з 35