Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 152 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

26 квітня 2024
Leonardo Da Vinci 1452
Frederick Law Olmstead 1822
Gertrude 'Ma' Rainey 1886
I.M Pei 1917
David Coleman 1926
Jack Douglas 1927
Duane Eddy 1938
Koo Stark 1956
Roger Taylor 1960

Фото дня

Wagner-Piano.jpg
Новини
Донецький аеропорт отримав ім'я Прокоф'єва PDF Друк e-mail
П'ятниця, 25 листопада 2011, 18:36

Донецька облрада надала міжнародному аеропорту «Донецьк» ім'я Сергія Прокоф'єва. Нагадаємо, один з найвизначніших композиторів ХХ століття, диригент і піаніст Сергій Прокоф'єв народився в маєтку Сонцівка Бахмуцького повіту Катеринославської губернії (нині село Красне Красноармійського району Донецької області). Нагадаємо, 9 листопада міжнародний аеропорт «Львів» назвали на честь засновника міста короля Данила Галицького.

 
Дві скрипки Страдіварі осіли в одному оркестрі PDF Друк e-mail
Четвер, 24 листопада 2011, 18:21

Другий концертмейстер Симфонічного оркестру міста Fort Worth (Техас) Swang Lin тепер виконуватиме музику на оригінальній скрипці роботи Страдіварі. Мова йде про "Eugenie, ex-Mackenzie", зроблену в 1685 році в Кремоні. Оркестру її передав анонімний меценат. Скрипка раніше належала колекціонерові Nathan Posner і скрипалеві Raymond Cerf. У 1980-і роки музиканти оркестру вже мали можливість грати на цьому інструменті, тоді наданому у тимчасове користування. Тим самим Lin став другим музикантом в ансамблі з настільки цінним інструментом. Концертмейстер Michael Shih вже грає на скрипці Страдіварі "Davis", зробленій у 1710 році.

Детальніше...
 
«Сяйво» відкриває музичний відділ PDF Друк e-mail
Вівторок, 22 листопада 2011, 13:41

У новій книгарні "Сяйво" створять відділ музичної літератури, адже сьогодні в Києві відсутні спеціалізовані нотні магазини. Також передбачається, що у «Сяйві» постійно організовуватимуть літературні вечори, презентації нових видань, зустрічі з авторами. Крім того магазин матиме матиме електронну базу українських видань.

 
Запрошує ІІ Міжнародний конкурс ім.Бортнянського PDF Друк e-mail
П'ятниця, 18 листопада 2011, 20:32

Другий Міжнародний конкурс вокальних ансамблів імені Дмитра Бортнянського проходитиме з 4 по 8 грудня у столиці України. Цього року змагатимуться вокальні ансамблі. Прослуховування проходитимуть у Концертній залі МВС України, а заключний концерт лауреатів відбудеться на сцені Колонного залу імені Лисенка Національної філармонії.
Конкурс проводиться у вікових категоріях:
А – з 16 до 24 років;
В – з 25 до 40 років.
До участі у конкурсі запрошуються вокалісти, які народилися в період між 04.12.1971 та 04.12.1995 року. Вікова категорія визначається за середнім віком усіх членів ансамблю.

 
Квитки в Большой коштують $1000 PDF Друк e-mail
Середа, 16 листопада 2011, 18:03

Після численних скарг від глядачів, які через перекупників не могли потрапити на спектаклі оновленого театру, Большой почав продавати квитки за паспортами. Після відкриття реконструйованого театру було введено правило продавати не більше двох квитків в одні руки, але це не допомогло у боротьбі з перекупниками.

Детальніше...
 
Харків’яни стали свідками єдності музики й світла PDF Друк e-mail
Неділя, 13 листопада 2011, 18:40

12 листопада в Будинку органної та камерної музики Харківської обласної філармонії відбувся унікальний концерт єдності звукових та зорових образів. Це популярне в усьому світі дійство мало великий успіх. Під музику зал наповнюється рухливими вогниками, які, зустрічаючись, створюють знайомі візуальні картинки. Тим більше, що проекційне шоу проходило в Органному залі вишуканої архітектури і цікавим чином було обіграно сам музичний інструмент.

Детальніше...
 
Недолюдки жорстоко побили піаніста PDF Друк e-mail
Понеділок, 07 листопада 2011, 16:38

Відомий російський піаніст Олександр Лубянцев зазнав нападу на вокзалі міста Петрозаводськ. У результаті побиття музикант отримав травми обличчя та струс мозку, після чого на сорок хвилин втратив свідомість. Лише на наступний день йому було надано медичну допомогу. Чи порушено кримінальну справу - не повідомляють. На 9 листопада було призначено виступ Олександра в Москві, де він у супроводі оркестру під орудою Володимира Співакова мав виконати Третій фортепіанний концерт Сергія Рахманінова.

Детальніше...
 
Большой відкрився вигуками "Браво" і "Ганьба" PDF Друк e-mail
Четвер, 03 листопада 2011, 20:48

Криками "Браво!" і "Ганьба!" закінчилася прем'єра на відкритті реконструйованого Большого театру (БТ). Після шести років ремонтних робіт театр приймав на головній сцені оперу "Руслан і Людмила", поставлену режисером-експериментатором Д. Черняковим.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 7 з 35