Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 153 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

19 квітня 2024
Eliot Ness 1903
Jim Mollison 1905
Garfield Morgan 1931
Dudley Moore 1935
Tim Curry 1946
Paloma Picasso 1949
Ruby Wax 1953
Trevor Francis 1954
Sue Barker 1956

Фото дня

wedel.jpg
Новини
Пішла з життя Сезарія Евора PDF Друк e-mail
Понеділок, 19 грудня 2011, 12:45

Всесвітньо відома співачка з Кабо-Верде померла 17 грудня у віці 70-ти років. Напередодні вона потрапила до місцевої лікарні із підозрою на серцево-легеневу недостатність й артеріальну гіпертензію, які, зрештою і стали причиною смерті співачки. У вересні Сезарія Евора оголосила, що завершує кар'єру через проблеми зі здоров'ям.

Детальніше...
 
Запрошує українська прем'єра "Короля Роґера" PDF Друк e-mail
Четвер, 15 грудня 2011, 16:52

15 грудня в Національній опері України відбудеться концертне виконання опери «Король Роґер» Кароля Шимановського, видатного польського композитора українського походження. Ця вистава завершить програму I, CULTURE у рамках головування Польщі в Раді ЄС. У постановці візьмуть участь українські митці - симфонічний оркестр Національної опери та капела «Думка», а солістами виступлять польські співаки Міколай Заласіньський та Івона Хосса. Диригент і художній керівник постановки - Міхал Клауза.

Детальніше...
 
Московський суд звільнив з-під арешту піаніста PDF Друк e-mail
Неділя, 11 грудня 2011, 14:08

Міщанський суд Москви достроково звільнив з-під арешту відомого піаніста Федора Амірова, затриманого під час акції протесту проти результатів виборів до Держдуми. Про звільнення лауреата XIII Міжнародного конкурсу ім. Чайковського просили Московська консерваторія і Московська філармонія. А Міжнародний московський Дім музики (ММДМ) передавав до суду лист-підтвердження, що Аміров повинен виступити на збірному концерті молодих піаністів у ММДМ.

Детальніше...
 
Завершився конкурс імені Лауґса PDF Друк e-mail
П'ятниця, 09 грудня 2011, 21:22

У місті Маннхайм завершився 6-й конкурс піаністів імені Ріхарда Лауґса. Цього року його переможцем стала молода піаністка з Південної Кореї Min-Ae Kim. У фіналі конкурсу вона бездоганно виконала сонату Гайдна та варіацію на твір Моцарта «Ah, vous dirai-je Maman» і обійшла шість інших претендентів на перемогу. Друге місце  посіла теж корейська піаністка Sae-Nal Kim, а на третьому місці опинилася полячка Natalia Lentas. Загалом, для участі в конкурсі журі відібрало вісімнадцять осіб.

Детальніше...
 
Названо лауреатів British Composer Awards PDF Друк e-mail
Четвер, 08 грудня 2011, 20:00

Названо лауреатів премії British Composer Awards за 2011 рік. Ця престижна премія вручається Британською академією піснярів, композиторів і авторів (BASCA) у співпраці з BBC. Цього разу BASCA обирала серед майже 300 заявок-творів

Детальніше...
 
Рукописів Ваґнера побільшало PDF Друк e-mail
Середа, 07 грудня 2011, 20:38

Національний архів Фонду Ріхарда Ваґнера в Байроті поповнився цінними рукописами, переданими приватним колекціонером з Нью-Йорка. До нього експонати перебували в особистому архіві давньої шанувальниці Ваґнера і постійної гості фестивалів Ваґнера Mary Burrell. Після смерті композитора вона збирала матеріал для його біографії, яку так і не написала.

Детальніше...
 
Піаніст виконає за тиждень всі концерти Прокоф'єва PDF Друк e-mail
Четвер, 01 грудня 2011, 22:01

Лауреат міжнародних конкурсів Олег Полянський зіграє у Києві всі фортепіанні концерти видатного композитора. Мистецька подія вібдудеться на сцені Національної філармонії України в рамках Київського сезону Сергія Прокоф'єва. Мета заходу - привернути увагу до творчості видатних російських композиторів, імена яких були тісно пов'язані з Україною. Саме у двох з них (3 і 8 грудня) на сцені Колонного залу Національної філармонії України прозвучать всі п'ять фортепіанних концертів С. Прокоф'єва з солістом - всесвітньо відомим укрїнським піаністом Олегом Полянським.

 
Минулий тиждень забрав з собою двох співачок PDF Друк e-mail
Понеділок, 28 листопада 2011, 21:21

Не стало каталонської сопрано-співачки Montserrat Figueras (1948). Вона досліджувала старовинну музику та її характерні вокальні техніки. Співала, зокрема, у Capella Reial de Catalunya. Своєю концепцією інтерпретації старовинної вокальної музики вона ділилася зі своїми студентами та слухачами.
Також цього тижня пішла з життя оперна співачка Sena Jurinac (1921). В 1940/50-х вона була чи не найвідомішою вокалісткою Віденського ансамблю Моцарта і до останнього дня залишалася почесним членом Віденської Державної опери. Її нинішній директор на прощанні з Jurinac, наголосив, що аудиторія прощається з легендою, яка вплинула на весь оперний світ. Віденський радник з культури високо оцінив педагогічні досягнення примадонни.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 6 з 35