Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 161 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

20 квітня 2024
Harold Lloyd 1893
Joan Miro 1893
Leslie Phillips 1924
Peter Snow 1938
George Takei 1939
Jessica Lange 1949
Louise Jameson 1951
Luther Vandross 1951
Nicholas Lyndhurst 1961

Фото дня

0059.jpg
Новини
У залі Чайковського відбувся Віденський бал PDF Друк e-mail
Середа, 04 січня 2012, 21:26

На Четвертому міжнародному фестивалі «Європейське Різдво» (м. Москва) відбувся новорічний Віденський бал. Така подія у Москві - це перша несподіванка. Друга - це оркестр балу, одна назва якого вже вимагає розгадок - Віденський камерний оркестр Морфін. У цьому інтернаціональному колективі грають представники 15 країн. Заснував його Томас Вабніц - польський музикант, який живе у Відні.

Детальніше...
 
У Харкові представлять оперу-шлягер PDF Друк e-mail
Середа, 28 грудня 2011, 19:39

29 грудня Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. Лисенка представляє яскраву прем'єру сезону - концерт-виставу «ОПЕРА-ШЛЯГЕР». Оригінальна форма дійства дозволила створити нове захоплююче полотно з найкращих уривків оперної та балетної класики з органічно вплетеними номерами популярних мюзиклів і романтичними мелодіями ХХ ст.

Детальніше...
 
Геніальний, бо глухий PDF Друк e-mail
Вівторок, 27 грудня 2011, 19:32

За версією нідерландських науковців, глухота Бетховена справила на його твори значно більший вплив, ніж вважалося раніше. У першу чергу досліджувалися твори Бетховена для струнних, які троє вчених з Інституту обміну речовин розділили на чотири періоди, починаючи з ранніх композицій 1798 - 1800 років і аж до пізніх, складених між 1824 і 1826 роками.

Детальніше...
 
Названо найвеличніший запис усіх часів PDF Друк e-mail
Понеділок, 26 грудня 2011, 19:10

Запис циклу "Кільце" Ріхарда Ваґнера під управлінням sir Georg Solti визнано найвеличнішим звукозаписом усіх часів за результатами фінального голосування провідних британських музичних критиків, ініційованого BBC Music Magazine. Маестро Солті, чиє століття відзначатиметься наступного року, диригував першим студійним записом повного циклу творів цього масштабного музичного шедевру Ваґнера з Віденським філармонічним оркестром.

Детальніше...
 
Фауст продовжує збирати жертви PDF Друк e-mail
П'ятниця, 23 грудня 2011, 12:48

Під час представлення опери «Faust» Шарля Гуно в нью-йоркському оперному театрі Метрополітен зі сцени висотою понад 2 метри впала меццо-сопрано Wendy White. Співачку відразу ж доставили до лікарні, а виставу було перервано на півгодини. Втім, постраждалу незабаром виписали з клініки, а в прес-службі оперного театру заявили, що травми, отримані співачкою при падінні, не становлять загрози її життю.

Детальніше...
 
Пам'ятник Лісту відкриють на Закарпатті PDF Друк e-mail
Четвер, 22 грудня 2011, 14:07

Завтра у закарпатському селі Великі Лази, на площі перед палацом композитора Плотені відкривають пам'ятник Ференцу Лісту. Встановило пам'ятник Генеральне консульство Угорської республіки в Ужгороді за фінансової допомоги Міністерства закордонних справ Угорщини спільно з Ужгородською районною радою та райдержадміністрацією.

Детальніше...
 
Нащадки Ваґнера відсуджують інструмент PDF Друк e-mail
Середа, 21 грудня 2011, 00:00

Правнучка композитора Ваґнера, 68-річна Iris Wagner висунула судовий позов проти Фонду Ріхарда Ваґнера і міста Лейпціґа. Позивачка наполягає на тому, що фортепіано композитора належить їй, її сестрам і трьом іншим гілкам династії Ваґнера. На даний момент місто Лейпціґ та Фонд Ріхарда Ваґнера готують зустрічні позови.

Детальніше...
 
Капріси Паганіні втілять у балеті PDF Друк e-mail
Вівторок, 20 грудня 2011, 14:34

20 і 22 грудня в національній опері України відбудеться світова прем'єра балету "Каприс" за скрипковими "капрісами" Нікколо Паганіні. Оркестрову версію розробив Мирослав Скорик, ввівши, зокрема, сучасні ритми. До балету не ввійшли три з двадцяти чотирьох "капрісів" через свою нединамічність, яка випадала із зорового ряду балету. Своїм завданням автори вважали об'єднання окремих творів спільним сюжетом. Таким чином перед глядачами постане спектакль про людину, яка залишила після себе геніальну музику. Це балет про молодість, ідеалістичне кохання і пристрасть генія, кажуть автори. У сценографії задіяно світлові ефекти і відео. На прем'єрі диригуватиме Мирослав Скорик.

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 5 з 35