Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 151 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

06 травня 2024
Sigmund Freud 1856
Susan Brown 1946
Orson Welles 1915
Tony Blair 1953
Bob Seger 1945
George Clooney 1961

Фото дня

animaciya_240_320_Ocean_723.gif
Новини
Скрипаль встановив рекорд PDF Друк e-mail
Четвер, 21 жовтня 2010, 23:29

Олівер ЛьюісБританський скрипаль Олівер Льюїс встановив світовий рекорд з швидкості виконання уривку "Політ джмеля" з опери Рімского-Корсакова "Казка про царя Салтана". Музикант виконав його за 63,356 секунди. За грою 39-річного скрипаля прискіпливо стежив з секундоміром в руці представник Книги рекордів Гіннеса.
Прикметним є факт, що в Мережі можна придбати трек "Політ джмеля" у виконанні Льюїса, тривалість якого становить 93 сек.

Детальніше...
 
Скрипку Страдіварі продали на web-аукціоні PDF Друк e-mail
Середа, 20 жовтня 2010, 22:06

Скрипку Молітор (Molitor), створену Антоніо Страдіварі, продали на інтернет-аукціоні за рекордні 3,6 мільйона доларів. До початку торгів скрипку розраховували продати за $ 2-3 мільйони. Скрипка побила рекорд ціни на інші музичні інструменти, що також належали роботі Страдіварі. Новою власницею Молітора стала скрипалька Енн Акіко Мейерс.

Детальніше...
 
Гряде V Міжнародний конкурс ім. Хоткевича PDF Друк e-mail
Вівторок, 19 жовтня 2010, 22:51

З 4 по 14 листопада у Харкові пройде П'ятий Міжнародний конкурс виконавців на українських народних інструментах імені Гната Хоткевича. Заснований 1997 року Конкурс присвячено пам’яті видатного композитора, бандуриста, педагога, письменника, драматурга, актора, режисера, фольклориста і громадського діяча Гната Мартиновича Хоткевича. Проводиться конкурс раз на три роки у Харкові, де визначний митець у 1877 році народився, а 1938 року був безневинно розстріляний.

Детальніше...
 
Найвидатніший хор Закарпаття святкує ювілей PDF Друк e-mail
Вівторок, 19 жовтня 2010, 00:46

Закарпатська обласна філармонія готується до святкування 65-річчя Заслуженого Академічного Закарпатського народного хору. У четвер, 21 жовтня, о 13:00 у фойє філармонії відкриється виставка художника з Хорватії Володимира Провчі, присвячена колективу. Митець є другом хору та головою Товариства русинів-українців Хорватії (де колектив часто буває з концертами і має чимало друзів та шанувальників). О 17:00 у Великій залі філармонії відбудеться святковий концерт. На глядачів чекають академічні твори, вокально-хореографічні композиції та пісні, спеціально написані для ювілярів. Окрему частину концерту присвячено 80-річчю Миколи Попенка, колишнього керівника хору. Свято відвідають гості зі Словаччини, Хорватії, Угорщини.

 
Балерині пробачили еротику PDF Друк e-mail
П'ятниця, 15 жовтня 2010, 18:08

Віденська опера дозволила повернутися в трупу 27-річній  балерині з Росії  Каріні Саркісовій, яку звільнили через участь в еротичній фотосесії для австрійського журналу. Представники Віденської опери повідомили, що Саркісова повернеться на сцену, оскільки вона перепросила за свій вчинок, повідомляє Big)mir.  Нагадаємо, Каріну звільнили 23 серпня оскільки вона, незважаючи на протест дирекції, знялася оголеною для австрійського чоловічого журналу Wiener. До цього вона знімалася для Penthouse, також без дозволу театру. Після звільнення балерина сказала, що стала жертвою дискримінації. Каріна Саркісова народилася в Москві в 1983 році і навчалася в хореографічному училищі при Большому театрі. У Віденській опері вона почала виступати з 2000 року, а в 2009 році стала солісткою трупи.

 
У Львові пройде фестиваль органної музики PDF Друк e-mail
Четвер, 14 жовтня 2010, 12:56

17-31 жовтня у Львівському будинку органної та камерної музики пройде Міжнародний фестиваль органної музики «Діапазон».
В ньому візьмуть участь виконавці світового рівня – органісти Лука Скандалі (Італіїя), Надія Величко, Валерій Коростельов, Салтанат Абільханова (Казахстан), Фелікс Пахлатко (Швейцарія). Організатори фестивалю намагаються запрошувати для участі як органістів із світовою славою, так і молодих, маловідомих виконавців. Художнім керівником фестивалю «Діапазон» є Ірена Цайтц - львівський органіст і педагог.

 
Не стало Джоанни Сазерленд PDF Друк e-mail
Понеділок, 11 жовтня 2010, 21:23

У Швейцарії на 84-му році життя померла оперна діва Джоан Сазерленд. Свого часу Паваротті назвав її голосом століття; Монсеррат Кабальє називала "райським" голос співачки. Публіка венеційського оперного театру Ла Феніче називали Сазерленд не інакше як "Дивовижна", повідомляє Кореспондент. Сазерленд народилася у Сіднеї в 1926 році, у 1950-х перебралася до Лондона, де незабаром стала виконувати провідні вокальні партії. За оперну кар’єру вона співала на сценах паризького Гранд-опера, міланського Ла Скала і нью-йоркського Метрополітен-опера. Сазерленд виступала як меццо-сопрано, потім як драматичне сопрано і, нарешті, як колоратурне сопрано. Серед найбільш помітних постановок, в яких брала участь співачка - опери Альцина, Дон Жуан, Лючія де Ламмермур, Норма.

 
Знайдено концерт Вівальді PDF Друк e-mail
Четвер, 07 жовтня 2010, 23:31

У Національному архіві шотландського міста Едінбург знайшли концерт для флейти  композитора Антоніо Вівальді. Артефакт є копією оригінального твору 300-річної давнини і включає частини одного з чотирьох великих концертів – Il Gran Mogol. Три інших концерти – La Francia, La Spagna та L'Inghilterro – досі вважаються загубленими. Дану копію було видано у 18 столітті, це єдиний на сьогодні документ, що імітує руку композитора.

 
<< Початок < Попередня 31 32 33 34 35 Наступна > Кінець >>

Сторінка 32 з 35