Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 150 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

06 травня 2024
Sigmund Freud 1856
Susan Brown 1946
Orson Welles 1915
Tony Blair 1953
Bob Seger 1945
George Clooney 1961

Фото дня

9013b50f04ebcf3ec5789ae683f1ac95.jpg
Новини
Знайдено черговий рукопис Вівальді PDF Друк e-mail
Неділя, 21 листопада 2010, 12:21

Дві невідомі скрипкові сонати Антоніо Вівальді було виявлено в колекції рукописів віком 270 років. Твори Вівальді разом із нотами Генделя, Кореллі і Перселла були частиною 180-сторінкової підшивки документів 1715-1725 років, яку два роки тому було передано в Сирітський музей у Лондоні. У 1703-1725 роках Антоніо Вівальді керував хором і оркестром венеційського сирітського притулку "Оспедале делла П'єта", який у ті часи був однією з найкращих музичних шкіл для дівчаток. Саме в ті роки він склав більшість своїх творів, чималу частину з яких – саме для вихованок притулку.

Детальніше...
 
Не стало Рудольфа Баршая PDF Друк e-mail
Четвер, 04 листопада 2010, 16:21

2 листопада у Швейцарії на 87-му році життя помер відомий альтист і диригент Рудольф Баршай, засновник першого в Радянському союзі Державного камерного оркестру. Баршай народився в 1924 році у Краснодарському краї. Закінчив Московську консерваторію, виступав разом з Ріхтером, Ойстрахом, Коганом та Ростроповичем.

Детальніше...
 
Сопрано Грузії чарує Лондон PDF Друк e-mail
Середа, 03 листопада 2010, 00:26

Грузинська Джульєтта вийшла на лондонську сцену. Сопрано Ніно Мачаїдзе дебютувала в головній ролі в опері Ґуно "Ромео і Джульєтта" в Королівській опері - Ковент Ґарден. Ніно Мачаїдзе 27 років, вона навчалася в Грузії, живе і співає в Італії, виконує ролі італійською, французькою та іншими мовами. Українська служба Бі-Бі-Сі завітала в королівську оперу після прем'єри і поспілкувалася з молодою зіркою, яку британська публіка ще мало знає, але критики вже порівнюють з Анною Нетребко.

Детальніше...
 
Відтепер дублювати івритом! PDF Друк e-mail
П'ятниця, 29 жовтня 2010, 18:33

Сьогодні міністр культури і туризму М.Кулиняк заявив, що скасовано указ, який зобов'язував кінопрокатників супроводжувати українським дубляжем чи субтитрами іноземні фільми, завезені в Україну. Міністр виправдовується тим, що ця норма суперечить Закону про кінематографію, прийнятому в 1998 році, де записано, що всі іноземні фільми, котрі завозяться дистриб'юторами на територію України, повинні бути дубльовані, озвучені або субтитровані Державною мовою або мовами національних меншин.

 
Триває «Bach-fest» PDF Друк e-mail
Четвер, 28 жовтня 2010, 22:29

Організатор фестивалю «Бах-фест» Орест Коваль традиційно подякував людям, чия допомога дозволила запросити з України, Латвії, Польщі, Росії та Німеччини провідних виконавців музики Баха та епохи бароко. Відкривав фестиваль органіст Тарас Багінець, який виконав твори Ніколя де Гріньї, Яна Свелінка та Йоганна Себастьяна Баха.

Детальніше...
 
Лунає музика континентів PDF Друк e-mail
Середа, 27 жовтня 2010, 23:46

З нагоди 65-річчя Організації Об'єднаних Націй в Національній опері України відбувся концерт «Музика всіх континентів». Музична частина вечора розпочалася виконанням Гімну Об'єднаних Націй, а потім прозвучала увертюра до опери «Тарас Бульба» Миколи Лисенка, в якій сконцентровані сила, бунтарство і разом з тим надзвичайний ліризм української класики. Також прозвучали твори композиторів різних країн, багато з яких виконувалися у нас вперше, зокрема, симфонічна версія «Літо в Буенос-Айресі» Астора П'яцолли. Нові твори та обробки чергувалися з популярними мелодіями Бернстайна та видатними творами Чайковського і Штрауса.

Детальніше...
 
В Україні вперше виступить оперна діва Анна Нетребко PDF Друк e-mail
Понеділок, 25 жовтня 2010, 19:47

Виступ знаменитої співачки відбудеться 1 грудня в Одеському оперному театрі, а 5 грудня оперна діва співатиме в столиці України. Разом з нею виступить її чоловік - соліст Ла Скала уругваєць Ервін Шротт, якого називають "оперним Марлоном Брандо". Серед творів, які виконає співачка на легендарній сцені Одеської Опери - каватина Людмили з опери «Руслан і Людмила», вальс Маргарити з опери «Фауст», арія Русалки з однойменної опери, арія Лауретти з опери «Джанні Скікі».

Детальніше...
 
Звітує конкурс імені Шопена PDF Друк e-mail
П'ятниця, 22 жовтня 2010, 18:06

Переможницею конкурсу піаністів імені Фредеріка Шопена стала 25-річна росіянка Юліанна Авдєєва. Також вона отримала відзнаку за найкраще виконання однієї з сонат Шопена. Друге місце розділили піаністи Інгольф Вундер з Австрії та Лукас Генюшас, який представляв одночасно Литву і Росію. Ще один піаніст з Росії, 19-річний Данііл Тріфонов, посів третє місце. На четвертому і п'ятому опинилися піаністи з Болгарії та Франції. Шосте - останнє призове місце - цього року не було присуджене нікому.
Конкурс піаністів ім. Шопена засновано 1927 року. Раз на п'ять років він проводиться у Варшаві, на батьківщині композитора.

 
<< Початок < Попередня 31 32 33 34 35 Наступна > Кінець >>

Сторінка 31 з 35