Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 147 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

18 квітня 2024
Lucrezia Borgia 1480
Sir Francis Baring 1740
Leopold Stokowski 1882
Hayley Mills 1946
James Wood 1947
Rick Moranis 1954
John James 1956
Les Pattinson 1958
Melissa Joan Hart 1976

Фото дня

clementi.jpg
Новини
Ніколас Деніел отримає медаль Королеви Британії PDF Друк e-mail
Субота, 04 лютого 2012, 21:08

Гобоїста і диригента Ніколаса Деніела (Nicholas Daniel) буде нагороджено Медаллю британської Королеви за музику. Медаль за 2011 рік музикантові вручить особисто Королева на спеціальній церемонії. Деніел став сьомим володарем нагороди, заснованої в 2005 році, яку вручають «видатним індивідуумам чи групам музикантів, котрі справили значний вплив на музичне життя нації». Раніше цю медаль отримали Charles Mackerras, Bryn Terfel, Judith Weir, Kathryn Tickell, Colin Davis, Emma Kirkby.

Детальніше...
 
Оперного співака ледь не вбило на сцені PDF Друк e-mail
П'ятниця, 03 лютого 2012, 22:06

В оперному театрі Франкфурта на Майні стався нещасний випадок під час вистави опери Моцарта «Don Giovanni». За інформацією прес-служби оперного театру, співак ансамблю Magnús Baldvinsson в ролі Командора отримав синці та злами трьох ребер від підйомної платформи, його було госпіталізовано негайно. Партії ісландського баса доспівав його колега Gregory Frank. На даний момент з'ясовуються обставини цієї надзвичайної події.

Детальніше...
 
Став доступним приватний архів Шонберга PDF Друк e-mail
Понеділок, 23 січня 2012, 15:51

Університет штату Північний Техас отримав у користування документи, пов'язані з композитором Арнольдом Шонбергом. Мова йде про приватний архів, переданий Університету 88-річним онуком композитора. Ці документи демонструють невідомі грані життя вродженого австрійця. В архіві є цілий ряд листів, в яких Арнольд Шенберг пояснював членам своєї родини відкриття додекафонічної музики, а також листи з дорученнями і коректурами, адресовані зятю композитора Felix Greissle, який був редактором його партитур.

Детальніше...
 
Дев'ятій симфонії Бетховена виповнилося 200 років PDF Друк e-mail
П'ятниця, 20 січня 2012, 15:10

Безліч легенд розповідається про історію її створення; саме після смерті Бетховена номер симфонії став сприйматися музикантами як ознака біди. Вважають, що композиторів, що наближаються до розробки дев'ятого творіння, очікують невдачі і небезпеки. Міфи про сакральність числа "9" підтримуються з покоління в покоління. З нею пов'язують біографію Франца Шуберта, який залишив дев'ять композицій, Густава Малера, не дожив до дев'ятої прем'єри і Альфреда Шнітке, який не встиг закінчити дев'яту симфонію. Проте композиторам Дмитру Шостаковичу, Хансу Вернеру Хенце і Філіпу Гансу вдалося цілком успішно подолати цей рубіж.

 
Знайдено раніше невідомий твір Брамса PDF Друк e-mail
Понеділок, 16 січня 2012, 16:35

Невідомий твір Брамса знайшли в США. Етюд із назвою Albumblatt ("Листок з альбому") виявив історик музики і диригент Крістофер Хогвуд у книзі диригента з німецького міста Геттінген. Як стало відомо, Брамс написав цей етюд в 1853-му, коли йому було 20 років. Практично 160 років про існування твору ніхто не знав, проте мелодія з Albumblatt також звучить у тріо Брамса для фортепіано, скрипки та валторни, написаному в 1865 році. Вперше двохвилинний твір композитора буде виконано 21 січня на радіостанції BBC. Зіграє етюд піаніст Андрас Шифф.

 
Музика Моцарта здатна підвищувати інтелект PDF Друк e-mail
Середа, 11 січня 2012, 23:03

Музичні твори композитора здатні зцілювати людей від величезної кількості різноманітних захворювань і підвищувати розумові здібності тих, хто її слухає. Причому вона впливає як на шанувальників Моцарта, так і на тих, кому його твори не подобаються. Такими є результати незалежних досліджень медиків та психологів усього світу. Експериментально доведено, що після 10-хвилинного  прослуховування Моцарта  IQ піддослідного підвищується в середньому на 8-10 одиниць.

Детальніше...
 
У Донецьку готують "Летючого голландця" PDF Друк e-mail
Понеділок, 09 січня 2012, 22:57

Німецький піаніст і диригент Мальте Кроідл перебуває у Донецьку, де в якості помічника диригента готує оперу "Летючий голландець". Її прем'єра відбудеться 8 грудня 2012 р. в Донецькому театрі опери та балету імені Солов'яненка. «Постановка є двічі примітною: "Летючий голландець" - перший твір німецького композитора Ріхарда Ваґнера, який виконувався в Донецьку. Це перша в Україні постановка "Летючого голландця" мовою оригіналу», - розповіли в Генеральному консульстві Німеччини в Донецьку. Там зазначили, що минулого літа генконсульство передало оркестру Донецького оперного театру оригінальну партитуру «Летючого голландця».

 
Науковці знову проти авторитетів PDF Друк e-mail
П'ятниця, 06 січня 2012, 23:12

Дослідження французьких та американських науковців ставить під сумнів унікальність звучання інструментів італійського майстра Антоніо Страдіварі. В рамках конкурсу скрипалів в Індіанаполісі вони вирішили порівняти різні скрипки під час анонімного тесту. Було обрано три нові скрипки та три інструмента роботи старих майстрів: дві - Страдіварі, одна - роботи Ґварнері. Музиканти, граючи на кожній зі скрипок, мали оцінити їх за тембром звуку, за звучанням, за комфортом гри та іншими показниками.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 4 з 35