Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 156 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

25 квітня 2024
Oliver Cromwell 1599
Earl Bostic 1913
Ella Fitzgerald 1918
William Roache 1932
Al Pacino 1940
Bjorn Ulvaeus 1945
Eric Bristow 1957
Andy Bell 1964
Renee Zellweger 1969

Фото дня

cons.jpg
Новини
На Закарпатті проходить міжнародний фестиваль PDF Друк e-mail
Понеділок, 04 квітня 2016, 20:11

З 3-го по 20-те квітня в Закарпатській обласній філармонії проходить IV Міжнародний фестиваль МУЗИКА БЕЗ КОРДОНІВ. У рамках заходу буде представлено сім різнопланових програм. Зокрема, 6 квітня на глядача чекає програма BRAVO OPERA за участі солістки Національної філармонії України Каріни Кондрашевської (сопрано), народної артистки України Етелли Чуприк (фортепіано) та симфонічного оркестру філармонії під орудою Вікторії Свалявчик-Цанько. У програмі прозвучать арії із всесвітньо відомих опер Дворжака, Монюшка, Белліні, Доніцетті, Россіні, Пуччіні, Леонкавалло, Ваґнера.

Детальніше...
 
Київська консерваторія увійшла до престижного рейтингу PDF Друк e-mail
Понеділок, 28 березня 2016, 16:06

Наша КонсерваторіяДо чергового випуску найбільшого у світі рейтингу QS World University Rankings by Subject, що охоплює 42 дисципліни, вперше потрапили українські університети. Це Київський національний університет імені Тараса Шевченка, та Національна музична академія України імені П.І. Чайковського, повідомляє Music-Review Ukraine.

Детальніше...
 
Київ знову побачить Карабиця PDF Друк e-mail
Четвер, 16 липня 2015, 21:20

На День Незалежності у столиці виступить оркестр I, Culture Orchestra, диригуватиме яким Кирило Карабиць. До складу оркестру входять музиканти з Польщі, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Колектив було створено 2011 року з ініціативи Інституту Адама Міцкевича – культурної фундації, що популяризує польську культуру. Місію оркестру його творці вбачатю у підтримціу діалогу між країнами за допомогою музичної діяльності.

Детальніше...
 
Баренбойм полишає театр LA SCALA PDF Друк e-mail
Середа, 30 жовтня 2013, 16:03

 

Даніель Баренбойм полишить посаду музичного керівника міланського театру «Ла Скала» наприкінці 2014 року, за два роки до закінчення терміну контракту. Причиною звільнення диригента називають його високу зайнятість на інших проектах. Зокрема, як заявив директор «Ла Скала» Стефан Лісснер, Баренбойм зосередиться на створенні академії для музикантів з Ізраїлю та Палестини. Лісснер також заявив про власні плани полишити міланський театр. З вересня наступного року він обійме аналогічну посаду в Паризькій опері. Новим керівником «Ла Скала» стане Олександр Перейра, який нині обіймає посаду художнього керівника Зальцбурзького фестивалю.

Детальніше...
 
Знайдено рукопис Антона Швейцера PDF Друк e-mail
П'ятниця, 01 червня 2012, 21:31

У німецькому місті Гейдельберг ідентифікували перший рукопис опери «Rosamunde» композитора Anton Schweitzer (1735-1787). Оригінальний манускрипт, що зберігався в тюрінгському Державному архіві у Веймарі, є однією з небагатьох збережених рукописів Швейцер. За легендою, композитор попросив пекаря, в якого жив до самої смерті, використовувати свої записи для розпалювання печі.

Детальніше...
 
Оперу слід оберігати PDF Друк e-mail
Четвер, 15 березня 2012, 19:04

У прагненні забезпечити і окреслити майбутнє опери Англійська Національна опера (ENO) ініціювала міжнародну онлайн-програму з пошуку перспективних драматургів, композиторів і кіновиробників. З 26 березня пройде три конкурси, в яких визначатимуть найбільш талановитих у трьох фундаментальних для оперного виробництва галузях.

Детальніше...
 
Ні слова про містику! PDF Друк e-mail
Вівторок, 21 лютого 2012, 16:08

У Державному театрі німецького міста Дармштадт під час вистави стався інцидент. Незадовго до фіналу опери «Золото Рейна» Ріхарда Ваґнера від декорації відірвався великий фрагмент із прессшпану висотою 8 і шириною 1 метр і звалився на сцену. Фрагмент розбився, його уламки розлетілися з такою силою, що впали в оркестрову яму і поранили одного з музикантів оркестру. Виставу зупинили. На даний момент з'ясовують причини руйнації декорацій.

 
Арії лікують серце PDF Друк e-mail
Вівторок, 07 лютого 2012, 11:05

Італійські лікарі виявили, що оперні арії, зокрема Пучіні та Верді, є найкращою реабілітацією після лікування  інфаркту  й  інсульту.  Дослідження, проведені у госпіталях країни, довели: музика так само впливає на стан організму, як настрій. Швидка музика прискорює дихання та серцебиття, натомість помірні композиції несуть прямо протилежний ефект. Десяти секунд композицій Верді, приміром, достатньо, аби унормувати роботу серця.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>

Сторінка 3 з 35