Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 152 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

18 травня 2024
Czar Nicolas II 1868
Frank Capra 1897
Fred Perry 1909
Dame Margot Fonteyn 1919
Pope John Paul II 1920
Nobby Stiles 1942
Robert Kilroy-Silk 1942
Rick Wakeman 1949
George Strait 1952
Toyah Wilcox 1958
Dennis Bergkamp 1969
John Higgins 1975

Фото дня

webern.jpg
Новини
Оголошено лауреатів Classic Brit Awards PDF Друк e-mail
Понеділок, 23 травня 2011, 16:46

"Новачок", переможець - Vilde Frang - EMI Classics
"Артист року", переможець - Antonio Pappano - 'Rossini: Stabat Mater' / 'Verismo Arias' - EMI Classics, Decca / Universal
"Артистка року", переможець - Alison Balsom - 'Italian Concertos' - EMI Classics
"Композитор року", переможець - Arvo Pärt - 'Symphony No.4' - ECM
"Артист десятиліття", переможець - Il Divo - Syco / Sony Music
"Нагорода від критиків", переможець - Tasmin Little - 'Elgar: Violin Concerto' - Chandos
"Видатний внесок у музику", переможець - John Barry OBE
"Альбом року за версією Classic FM", переможець - André Rieu & Johann Strauss Orchestra - 'Moonlight Serenade' - Decca / Universal

Детальніше...
 
Про музичний дитсадок PDF Друк e-mail
П'ятниця, 20 травня 2011, 21:56

У співпраці з католицьким дитячим садком св. Єлизавети в Ганновері місцева Вища школа музики і театру відкрила перший музичний дитячий сад. У майбутньому його вихованці будуть отримувати в ньому кваліфіковану дошкільну базову музичну освіту. У наступні три роки Фонд Вальтера і Шарлотти Хамель буде фінансувати створення засобів праці та оплачувати роботу персоналу нової установи. За словами професора Susanne Rode-Breymann, нова установа буде не тільки сприяти музичному розвитку дітей, а й одночасно навчати педагогів-початківців.

 
У Львові знайшли орган PDF Друк e-mail
Четвер, 19 травня 2011, 19:44

У підвалі Домініканського собору у Львові знайдено невідомий досі орган XVI-XVII ст. Про це журналістам повідомив науковий працівник методичного відділу Львівського музею історії релігії Богдан Литвин. «Коли нам передали підвали Домініканського монастиря, ми виявили орган, який, напевно, привезений самими домініканцями... Його вже, напевно, не вдасться відреставрувати», сказав Богдан Литвин. Також він зазначив, що деталі цього органу використовують для завершення реставрації органу 17 ст. з костьолу Св.Мартина, який сьогодні презентували в Музеї історії релігії та дали концерт на ньому.

 
Відкрито архів Берлінської вокальної академії PDF Друк e-mail
Середа, 18 травня 2011, 17:15

Берлінська Державна бібліотека відтепер надає в цифровому вигляді для широкої дослідницької діяльності дуже цінний з наукової та практичної точки зору архів Берлінської вокальної академії. Німецька дослідницька асоціація профінансувала цифрове оброблення понад 5000 сигнатур, щоб зробити доступними джерела загальним обсягом понад 250000 сторінок. Зокрема, архів містить цінне зібрання документів Баха, у якому крім рукописів та копій творів самого Йоганна Себастьяна Баха, також є замітки його синів - Вільгельма-Фрідеманна та Карла Філіпа Емануеля. Крім того, були каталогізовані і стали доступними в цифровому вигляді численні рукописи інших великих композиторів 17-19 століть.

Детальніше...
 
Steinway збільшує обіг PDF Друк e-mail
Середа, 18 травня 2011, 16:58

Традиційний американський виробник фортепіано Steinway Musical Instruments повідомив, що обіг у першому кварталі 2011 року збільшився на шість відсотків і склав 73 мільйони доларів. При цьому валовий прибуток знизився з 31,1 до 30,7 відсотків. Обіг традиційного фортепіанного сегмента, що охоплює 20 ринків концерну, склав 12 відсотків. Директор компанії Dana Messina говорить, що ринок поступово приходить до тями після кризи і демонструє обнадійливі результати на другу половину 2011 року: «Наші книги замовлень у порівнянні з кінцем березня 2010 повніші на 14 відсотків».

Детальніше...
 
Австралія вблагала Ашкеназі PDF Друк e-mail
Вівторок, 17 травня 2011, 20:17

Диригент і піаніст Володимир Ашкеназі погодився подовжити свій контракт в якості головного диригента і художнього консультанта Симфонічного оркестру Сіднея. Його нинішній контракт закінчується в 2012 році. Ашкеназі є головним диригентом Симфонічного оркестру Сіднея, починаючи з 2009 року, коли він став наступником Gianluigi Gelmetti.

Детальніше...
 
Вінниця запрошує на фестиваль PDF Друк e-mail
Неділя, 15 травня 2011, 18:46

З 15 по 21 травня на Вінниччині буде проводитись IХ–й Міжнародний фестиваль ім. П. Чайковського та баронеси Надії фон Мекк. Цьогоріч завітали гості з Канади, Росії, Італії, Польщі. І традиційно, уже втретє, мистецький форум відбувається у Дні Європи. Вперше на фестивалі виступить колектив Симфонічного оркестру Національної філармонії України під орудою Миколи Дядюри; також вперше у рамках фестивалю проводиться конкурс молодих талантів на краще виконання класичного твору, переможці якого матимуть можливість виступити на заключному концерті із Академічним камерним оркестром „Арката”.

 
Львів'янин увійшов до ФСТ PDF Друк e-mail
Середа, 11 травня 2011, 21:02

Уродженець Львова Піаніст Емануель Акс став почесним членом Філармонічно-cимфонічного товариства Нью-Йорка. Присвоєння звання відбулося після сотого виступу музиканта з оркестром. Засноване 1843 року, це звання є найвищим у Нью-йоркському оркестрі. За всю історію його існування всього 65 осіб було прийнято в це товариство. Серед 46 почесних членів 19 століття - композитори Фелікс Мендельсон, Ференц Ліст, Луїс Моро Готчальк, Ріхард Вагнер, Антон Рубінштейн і Антонін Дворжак.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

Сторінка 20 з 35