Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 152 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

18 травня 2024
Czar Nicolas II 1868
Frank Capra 1897
Fred Perry 1909
Dame Margot Fonteyn 1919
Pope John Paul II 1920
Nobby Stiles 1942
Robert Kilroy-Silk 1942
Rick Wakeman 1949
George Strait 1952
Toyah Wilcox 1958
Dennis Bergkamp 1969
John Higgins 1975

Фото дня

Busoni.jpg
Новини
В конкурсі ВВС перемогла співачка з Молдови PDF Друк e-mail
Субота, 25 червня 2011, 18:29

Молдавська співачка Valentina Naforniţă (сопрано) з тріумфом перемогла в XV міжнародному вокальному конкурсі BBC Cardiff. Вона отримала не лише головну премію - Cardiff Trophy і 15000 фунтів стерлінгів, але і премію Joan Sutherland Audience Prize.  Двома днями раніше премію додаткового конкурсу BBC Cardiff Song Prize було вручено українцю Андрію Бондаренку, який став також одним з п'яти фіналістів основного вокального змагання.

Детальніше...
 
Не стало Пітера Фалька PDF Друк e-mail
П'ятниця, 24 червня 2011, 00:00

Помер американський актор Пітер Фальк.
Йому було 83 роки.
Пітер Фальк зіграв безліч ролей (Небо над Берліном, Великі перегони, Цей шалений, шалений, шалений світ, Принцеса-наречена, Пророк), двічі номінувався на Оскар, п’ять разів на Еммі і один раз - на Золотий глобус. Але в нас його найбільше люблять і знають за роллю інспектора Коломбо з однойменного серіалу, який йшов з 1971 по 2003 рік. Актор бував і в Україні, зокрема, на Полтавщині: в 1964 році він брав участь у зйомках фільму "Они шли на Восток"/"Italiani brava gente" (СРСР-Італія).
Останнім часом актор страждав від хвороби Альцгеймера.

 
Німці теж не їдуть до Японії PDF Друк e-mail
Четвер, 23 червня 2011, 20:57

До виконавців, які скасували свої гастролі Японією через загрозу здоров'ю музикантів, приєднався Дрезденський філармонічний оркестр. На остаточне рішення вплинула розмова керівництва з експертами німецького федерального відомства з радіаційного захисту і науковцями з Технічного університету Дрездена. Висловлено можливість перенесення гастролей на сезон 2012/13.

 
"Lady Blunt" продали успішно PDF Друк e-mail
Середа, 22 червня 2011, 17:13

Виставлену, як ми повідомляли, на аукціон скрипку Страдіварі «Lady Blunt» було продано за рекордні 9,8 мільйона фунтів стерлінгів (15,9 мільйона доларів) у Лондоні на благодійному аукціоні. За даними організатора торгів компанії Tarisio, покупець, який побажав залишитися невідомим, у понеділок заплатив за скрипку майже в чотири рази більше аукціонного рекорду на інструменти Страдіварі. Інтерес до унікального інструменту підігрівав той факт, що скрипкою протягом 30 років володіла Анна Блант - правнучка видатного англійського поета лорда Байрона. У середовищі музикознавців ця скрипка була відома під назвою «Леді Блант».

Детальніше...
 
Запрошує фестиваль "Трипільське Коло" PDF Друк e-mail
Понеділок, 20 червня 2011, 20:29

30 червня стартує IV Міжнародний еко-культурний фестиваль “Трипільське Коло”. Це нагода вдосталь  насолодитися   радістю  спілкування  серед  свіжої зелені, щирих посмішок, живої музики, пізнавальних програм та щирого мистецтва. На прозорому свіжому повітрі на гостей чекає оновлена програма та мільйон сюрпризів. Тут розкинулися Територія трипільської реконструкції, територія дитинства, міжнародна школа танцю, театри, ленд-арт, заплановано  численні  етно-майстеркласи,  ярмарок,  мистецькі майстерні та ще кілька десятків творчих, екологічних, пізнавальних та розважальних майданчиків. Музична програма включає виступи етногуртів з України, Білорусі, Угорщини та Грузії.
Організатори наголошують, що територія "Трипільського Кола" вільна від вживання тютюну, алкоголю та будь-яких наркотиків.

 
Стінґ виступить з оркестром PDF Друк e-mail
Неділя, 19 червня 2011, 10:07

Вперше за десять років до України приїздить Стінґ. Крім музикантів постійного складу співакові акомпануватиме Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України. В нашій столиці британська зірка виступить 7 липня в рамках світового туру Symphonicity на підтримку альбому Symphonicities. Концертна програма складається з симфонічних версій як сольних хітів Стінга, так і пісень його бутності в гурті The Police. Оригінальні партитури створювали Джордж Каландреллі, Девід Хартлі, Роб Матес, Стівен Меркурія і навіть легендарний Мішель Леґран.

 
Таню врятовано! PDF Друк e-mail
Субота, 18 червня 2011, 12:14

Нарешті, після довготривалої боротьби, після виснажливої хіміотерапії та інших ходінь по муках, трансплантований кістковий мозок дав перші показники приживання - з'явилися перші клітини, і саме вони є добрими вісниками того, що кістковий мозок приживається і працює! Перша перемога належить всім тим, хто був небайдужий до долі дівчинки, хто підтримував її в боротьбі за життя матеріально, морально, фізично. Найстрашніше позаду. Але попереду - ще довге лікування, яке теж потребуватиме коштів. То ж якщо Ви маєте змогу переказати бодай кілька гривень, будь ласка, перейдіть за посиланням, щоб знайти найзручніший для Вас спосіб.

 
Гендель підводить підсумки PDF Друк e-mail
Субота, 18 червня 2011, 10:20

Підбито підсумки цьогорічного Фестивалю Генделя, що завершився в місті Halle an der Saale - на батьківщині композитора. Директор Фонду Генделя Clemens Birnbaum, який одночасно є інтендантом фестивалю,відзначив підвищення інтересу до заходу. За даними організаторів, цього року фестиваль привернув увагу 45 тисяч глядачів. Заповненість концертних залів становила в середньому 80 відсотків.

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

Сторінка 17 з 35