Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 153 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

18 травня 2024
Czar Nicolas II 1868
Frank Capra 1897
Fred Perry 1909
Dame Margot Fonteyn 1919
Pope John Paul II 1920
Nobby Stiles 1942
Robert Kilroy-Silk 1942
Rick Wakeman 1949
George Strait 1952
Toyah Wilcox 1958
Dennis Bergkamp 1969
John Higgins 1975

Фото дня

f244e2a3a828ac4f7d6fc00bfc083e1d.jpg
Новини
Антирейтинг класики PDF Друк e-mail
Вівторок, 12 липня 2011, 20:30

Британський журнал BBC Music Magazine опитав десять провідних музичних критиків з метою скласти список найнудніших класичних творів. В опитуванні взяли участь: Fiona Maddocks з видання Observer, Neil Fisher з The Times, Michael White з Daily Telegraph, Jessica Duchen з The Independent та інші критики. Вийшло ось що...

Детальніше...
 
Чорний тиждень академмузики PDF Друк e-mail
Понеділок, 11 липня 2011, 19:26

Стрічки інформагенцій пістрявіють повідомленнями про втрати у світі академічної музики. Так за останній тиждень не стало одразу ЧОТИРЬОХ видатних діячів. Це канадський композитор і диригент Malcolm Forsyth (батько віолончелістки Аманди Форсайт); чеський скрипаль-віртуоз Josef Suk (правнук композитора А. Дворжака); німецький камерний співак Gerhard Unger (тенор); французький хореограф Roland Petit (постановник понад 100 балетів). Наймолодшому з цієї сумної четвірки було 82, найстаршому - 94.

 
Львівська опера їде до Франції PDF Друк e-mail
Неділя, 10 липня 2011, 20:14

До Франції у двотижневе турне вирушають актори Львівського національного театру опери і балету імені Соломії Крушельницької. Вони представлять увазі французьких глядачів балет "Кармен-сюїта" та сценічну кантату "Карміна Бурана". Як зазначила завідувач літературною частиною театру Надія Труш, запрошення львів'яни отримали після участі у фестивалі "Ночі святої Вікторії" у Провансі. Тоді виступи львівських артистів високо оцінила преса та шанувальники оперного й хореографічного мистецтва.

 
Стінґ пересіяв Національний симфонічний оркестр PDF Друк e-mail
Вівторок, 05 липня 2011, 14:53

За словами головного диригента Національного симфонічного оркестру України Володимира Сіренка, Стінґ влаштував для українських оркестрантів жорсткий кастинг – зі ста музикантів йому потрібно було вибрати всього 46. Процедурі відбору співак присвятив кілька годин: ретельно переглядаючи вдома відео виступів українського оркестру.
Як ми повідомляли, всесвітньо відомий музикант виступить у Києві 7 липня.

Детальніше...
 
Стартував фестиваль у Габалі PDF Друк e-mail
Субота, 02 липня 2011, 11:50

У Габалі (Азербайджан) стартував III Міжнародний музичний фестиваль і Міжнародний конкурс піаністів, участь у якому візьмуть представники понад 30 країн. Переможець конкурсу отримає можливість виступити з Лондонським королівським симфонічним оркестром і грошову премію в розмірі 30 тисяч доларів. До складу журі увійдуть і представники Італії та Японії. У рамках фестивалю відбудуться вечори мугама і джазу. В концертній програмі до відкриття фестивалю взяли участь Лондонський королівський філармонічний оркестр а також виступили Дмитро Яблонський, Юрій Башмет, Еміліо Понці, Хлое Хансліп, Фархад Бадалбейлі.

 
Завершився фестиваль а-капелла PDF Друк e-mail
П'ятниця, 01 липня 2011, 22:01

У Лейпцігу завершився черговий фестиваль серед а-капела виконавців. На думку журі, цього року жоден із заявлених колективів не відповідав високим критеріям виконавської майстерності, тому було вирішено не вручати першу премію. ІІ місце розділили колективи AudioFeels (Польща) та Lalá (Австрія). На третьому місці опинився данський колектив Postyr.
Фестиваль було засновано в 1997 році, він є одним з найважливіших вокальних фестивалів на всьому німецькомовному просторі. Професійне журі фестивалю очолює Simon Carrington - засновник ансамблю King's Singers.

 
В харківській опері - свято PDF Друк e-mail
П'ятниця, 01 липня 2011, 21:31

До наступного театрального сезону для Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка планують придбати апаратний комплекс із титрування оперних вистав, що виконуються іноземними мовами. Про це повідомив мер міста під час урочистостей, присвячених 135-річчю заснування оперного театру в Харкові і 85-річчю проголошення його першою державною оперою України.

 
Пам'яті Євгенії Мірошниченко PDF Друк e-mail
Неділя, 26 червня 2011, 19:23

У Харкові згадували Євгенію Мірошниченко, на честь 80-річчя від дня народження оперної діви. Друзі та шанувальники  співачки  зібралися  напередодні – послухати арії у виконанні Мірошниченко, подивитися уривки з фільмів. Сільська дівчина Женя з Харківської області вивчилася на слюсаря, але відомою стала завдяки унікальному за тембром і діапазоном голосу – колоратурне сопрано. «Голос ранкової свіжості», так говорили про талант співачки радянські керівники; «Український соловейко», казали про Мірошниченко в народі. Сорок років артистка була примадонною національної опери, виконала сотні знаменитих арій. Померла співачка два роки тому.

 
<< Початок < Попередня 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Наступна > Кінець >>

Сторінка 16 з 35