Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 154 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

17 квітня 2024
Nikita Krushchev 1894
William Holden 1918
James Last 1929
Chris Barber 1930
Billy Fury 1941
Clare Francis 1946
Henry Kelly 1946
Olivia Hussey 1951
Riccardo Patrese 1954
Sean Bean 1958
Michael Jordan 1963
Victoria Adams Beckham 1974

Фото дня

Gluck.jpg
Наші повернулися з Німеччини (оновлено) PDF Друк e-mail
П'ятниця, 09 вересня 2011, 19:03

Українські артисти, які в Берліні втрапили в халепу через банкрутство фірми-організатора, повернулися до України. Про це УНІАН повідомив речник МЗС України Олександр Дікусаров. "Станом на 13:00 за київським часом всі чотири автобуси з українським творчим колективом прибули до Львова. Від самого українсько-польського кордону їх супроводжував автомобіль ДАІ, - сказав він. - За сприяння представництва МЗС України у Львові четверо харків`ян об 11:45 відбули додому, ще троє поїдуть пізніше. Решта членів групи є мешканцями Львова".

О.ДІКУСАРОВ також повідомив, що сьогодні до МЗС було запрошено генерального консула ФРН в Україні. «Ми висловили стурбованість ситуацією, яка склалася з групою українських артистів у Німеччині. Німецька сторона прийняла до уваги нашу стурбованість і пообіцяла з`ясувати деталі інциденту», - сказав речник українського зовнішньополітичного відомства.
Крім того, у місті Франкфурті-на-Одері залишилися п’ять українців, серед яких представник української компанії, що укладала контракти з німецькою фірмою-організатором. У Франкфурт-на-Одер для надання допомоги співвітчизникам виїхав український консул в Німеччині.
За словами О.ДІКУСАРОВА, в ході розмови з генеральним консулом ФРН в Україні було порушено питання про необхідність подовження дії віз для тих громадян, які залишилися в Німеччині, якщо наші співвітчизники залишатимуться в цій країні довше строку дії віз. Німецька сторона запевнила, що у разі виникнення такої ситуації термін дії віз буде подовжено. Стосовно фінансових зобов’язань О.ДІКУСАРОВ зазначив, що МЗС України у даний час встановлює контакти з українською компанією і з`ясовує причини, через які сторони не виконали своїх зобов`язань перед українським творчим колективом. «У разі, якщо буде прийнято рішення про розгляд цього питання у судовому порядку на території Німеччини, представники українського посольства надаватимуть всю необхідну підтримку нашим громадянам. Таке доручення було надано українському послу у ФРН», - додав речник МЗС.

10 вересня
Організатор гастролей, незважаючи на неплатоспроможність, обіцяє все-ж-таки виплатити музикантам добові та відшкодувати гастрольні витрати. Про це в телефонній розмові з кореспондентом УКРІНФОРМ у ФРН заявив директор німецької фірми Multiversa Вольфганг Зауер.