Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 156 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

18 квітня 2024
Lucrezia Borgia 1480
Sir Francis Baring 1740
Leopold Stokowski 1882
Hayley Mills 1946
James Wood 1947
Rick Moranis 1954
John James 1956
Les Pattinson 1958
Melissa Joan Hart 1976

Фото дня

067.jpg
Дніпропетровським органним залом зайнялося МінКультури PDF Друк e-mail
Вівторок, 19 квітня 2011, 17:25

Міністерство культури зайнялося питанням передачі Брянського (Миколаївського) храму (Будинок органної та камерної музики) в Дніпропетровську у власність УПЦ МП. Про це йдеться в офіційній відповіді відомства на запит народного депутата Святослава Олійника. Згідно з документом, Мінкульт направило відповідні інформаційні запити до Управління культури Дніпропетровської ОДА, а також до обласної ради.

У своєму запиті пан Олійник спирався на статтю 5 Закону України «Про охорону культурної спадщини», в якій зазначено, що відчуження або передача пам'яток національного значення здійснюється тільки після узгодження з Міністерством культури. А передача Будинку органної та камерної музики московському патріархату було проведено на підставі угоди між представниками релігійної громади та облради.
Як раніше повідомлялося, Олійник виступив з різкою критикою дій московського патріархату і влади в питанні передачі Будинку органної та камерної музики, фактично звинувативши церкву в культурній інквізиції і рейдерстві. У свою чергу, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням втрутитися у ситуацію з роботою Дніпропетровського Будинку органної та камерної музики