Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 159 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір

Зараз лунає NOW
Reload the page please

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

20 квітня 2024
Harold Lloyd 1893
Joan Miro 1893
Leslie Phillips 1924
Peter Snow 1938
George Takei 1939
Jessica Lange 1949
Louise Jameson 1951
Luther Vandross 1951
Nicholas Lyndhurst 1961

Фото дня

3523g.gif
Домінґо відзначив ювілей PDF Друк e-mail
Неділя, 23 січня 2011, 16:12

21 січня Пласідо Домінґо відсвяткував своє 70-ліття.
Народжений у Мадриді, він зростав у Мексиці, де працювали його батьки – професійні співаки сарсуели. У 18 років він дебютував на оперній сцені в «Ріґолетто» Верді, а в 20 – виконав свою першу головну партію в опері Верді «Травіата» (Альфредо). З тих пір, ось вже 50 років поспіль, співак не полишає сцени провідних оперних театрів світу, виконавши 130 партій світового оперного репертуару.

Поряд з кар'єрою співака Пласідо Домінґо широко відомий як диригент і художній керівник оперних театрів у Вашингтоні та Лос-Анджелесі.
Напередодні ювілею іспанський уряд нагородив Домінґо орденом мистецтв Іспанії.
На день народження співакові подарували незабутній концерт, про програму якого Пласідо навіть і гадки не мав. У ньому взяли участь Брайан Теффел, Пол Гроувс, Долора Зайчик, Айноа Артета, Ервін Шротт та інші. Одним з найяскравіших моментів ювілейного концерту стало виконання оркестром Королівського оперного театру світової прем'єри написаної до ювілею Домінґо сучасним китайським композитором Тан Дуном дивовижною п'єси, яку автор назвав «Пла-Сі-До». Ювіляр дивився її у королівській ложі поруч з королевою Іспанії.
Звертаючись наприкінці концерту до всіх шанувальників його таланту, Пласідо Домінґо сказав: «Бути в оперних лавах у 70 років – це вже велика честь для мене. І я не проти, якщо доля мені подарує ще кілька років роботи на сцені. Але можу вас запевнити, що не буду співати, ні на один день більше, ніж зможу, але й ні на один день менше, ніж повинен».