Классика - онлайн! Перша Українська Радіостанція Класичної Музики

Пошук

Ви не один!

На даний момент 156 гостей на сайті

Про Погоду

На цю ж тему

Наш Ефір


Зараз лунає NOW
- Автор - Назва:
Schubert - String Quartet No.14 In D Minor, D.810 - andante con moto
Наступний NEXT
- Автор - Назва:
Rachmaninov - Piano Concerto #1 F Sharp Minor, Op.1-1. Vivace
Слухачів: 12
Кбіт/сек: 128

Facebook user?

Опитування

Слухати класичну музику – це для Вас:
 

День народження

28 березня 2024
King George I 1660
Maxim Gorky 1868
Paul Whiteman 1891
Dame Flora Robson 1902
Tony Bartley 1919
Sir Dirk Bogarde 1921
Michael Parkinson 1935
Neil Kinnock 1942
Sir Robert Eyre 1943
Richard Stilgoe 1943
Matthew Corbett 1948
Nasser Hussain 1968

Фото дня

file_(19).jpg
Музика криги підкорює Лондон PDF Друк e-mail
Четвер, 13 січня 2011, 02:45

Норвезький музикант Тер'є Ісунгсет представив у Лондоні серію концертів Ice Music, під час яких він грав на музичних інструментах, виготовлених з льоду.

Концерти проходять в іглу – будинку-шатрі, на кшталт тих, в яких живуть мешканці крайньої півночі. Його було встановлено на терасі  палацу Сомерсет-Хаус у центрі Лондона. Інструменти музикант привіз у спеціальному холодильному фургоні.Він розповів, що грає в рукавицях, оскільки від тепла рук інструмент розтане, та й замерзнуть пальці. Проте концерт триває недовго: інструменти тануть, якщо не грати на морозі. Але ж на морозі губи прилипають до льоду.
Оскільки в Лондоні плюсова температура, для триденної серії концертів Тер'є привіз цілий набір льодяних труб – кожної вистачить на два-три виступи. На питання, чому він не створює інструменти з льоду на місці, музикант відповів: "Так, інструменти можна було б робити прямо зараз, але це буде штучний лід, який не може правильно звучати, він не дасть потрібного резонансу. Лід повинен бути тільки природного походження, і знайти такий дуже і дуже важко. Якість льоду залежить від води, від клімату місця, де вона замерзла, від того, якою була в цьому місці зима, і як замерзала вода. Одного разу в 2003 році я був на північному заході Швеції, подивився на тамтешній лід і зрозумів – він найкращий. Бувають роки, коли лід є кращим або гіршим – ситуація, практично, як з вином.
Як композитор я вже давно використовував незвичайні прийоми звучання музики. Так, наприклад, у мене була композиція для найбільшої в світі нафтової вежі; на джаз-фестивалі в місті Мольте я зробив композицію для звуків місцевої фабрики; у мене були композиції для дерева, каменю і тому подібне.
І одного разу в 2000 році на одному з фестивалів мене попросили зробити для них спеціальну композицію. Я вирішив використовувати тільки природні елементи, які були під рукою. А концерти проходили в печері з замерзлим водоспадом. Там були і каміння, і дерево. І я приставив мікрофон до води і до льоду. Звук вийшов просто прекрасний"
, розповів музикант.
Сьогодні у творчому здобутку Тер'є Ісунгсета – шість альбомів, виданих на його фірмі Ice Recods. Інструменти він зберігає у себе вдома у величезній морозильній камері площею 18 квадратних метрів. Щороку наприкінці січня у своєму місті Гейло він проводить фестиваль Крижаної музики.

 

 

 

 

З використанням матеріалів Music-Review